Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου απασχόλησε πρόσφατα τον Τύπο με τις ρατσιστικές του τοποθετήσεις για τα προσφυγόπουλα που θα ενταχθούν στα σχολεία της περιοχής και επανέρχεται σήμερα στην επικαιρότητα, καθώς όπως αποκαλύπτει η «Αυγή» χρέωσε τους δημότες του με 228.000 ευρώ.

Ads

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι δημότες Ωραιοκάστρου πλήρωσαν τα σπασμένα του δημάρχου Αστέριου Γοβότση. Πιο συγκεκριμένα οι δημότες κλήθηκαν να πληρώσουν 228.000 ευρώ ως δημοτικά τέλη για παλαιότερες καταστροφές για τις οποίες είχε καταδικαστεί ο «γαλάζιος» Αστέριος Γαβότσης.

Πριν τα βάλει με τα προσφυγόπουλα, ο δήμαρχος που στηρίζεται από τη ΝΔ, τα είχε βάλει με τους ψυχικά πάσχοντες. Το 2008 είχε πρωταγωνιστήσει στα επεισόδια για τη ματαίωση της δημιουργίας παραρτήματος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στα όρια του δήμου του, επεισόδια που κόστισαν το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 228.000 ευρώ, που προαναφέρθηκε.

Ο Αστέριος Γαβότσης, που καταδικάστηκε ως ηθικός αυτουργός, κατάφερε να περάσει στον προϋπολογισμό του δήμου τα «σπασμένα», αναφέρει η εφημερίδα, που επίσης σημειώνει ότι «ο δήμαρχος έτυχε της συμπαράστασης του Μάκη Βορίδη αλλά και της ανοχής του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ads