Ξεκαθάρισε το τοπίο από την πρώτη Κυριακή σε ορισμένους από τους δήμους της χώρας, 112 εκ των οποίων έχουν ήδη εκλέξει τους τοπικούς τους άρχοντες.

Ads

 
Στη Νίκαια ο Γ. Ιωακειμίδης κερδίζει το Δήμο, όπως και ο Ανδρ. Παχατουρίδης στο Περιστέρι και στο Παλαιό Φάληρο ο Διον. Χατζηδάκης. Στο Δήμο Μαραθώνα εκλέγεται ο Ηλίας Ψινάκης, ενώ στο Δήμο Αμαρουσίου με καταμετρημένο το 23,64% των ψήφων ο Γιώργος Πατούλης. Ανατροπή στις Σκουριές καθώς στο Δήμο Αριστοτέλη δήμαρχος αναδείχτηκε από την πρώτη Κυριακή ο Γιάννης Μίχος που προήλθε από το κίνημα ενάντια στα μεταλλεία Χρυσού αφήνοντας πίσω του τον πρώην δήμαρχο και εκ νεόυ υποψήφιο Χρήστο Πάχτα. 
 
Στο Καρπενήσι, εξελέγη δήμαρχος ο Νίκος Σουλιώτης, με 66,36%, ενώ ο αντίπαλός του Γιάννης Σταμάτης συγκέντρωσε μόλις 29,96% και παραδέχτηκε την ήττα του. Ο Νίκος Σουλιώτης διαδέχεται τον Κώστα Μπακογιάννη στη δημαρχία. Στο Δήμο Στυλίδος ο νυν Δήμαρχος της πόλης, Απόστολος Γκλέτσος συγκεντρώνει ποσοστό 65,7%.
 
Στον δεύτερο δήμο της Ευρυτανίας, τον δήμο Αγράφων, οι εκλογές είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού «κατέβηκε» μόνο ένας συνδυασμός. Ο δεύτερος συνδυασμός δεν ανακηρύχθηκε από το δικαστήριο με συνέπεια να υπάρχει μειωμένη προσέλευση στις κάλπες. Δήμαρχος εξελέγη ο Θόδωρος Μπαμπαλής.
 
Έληξε η εκλογική αναμέτρηση στους δήμους Βορείων Τζουμέρκων και Πωγωνίου στον νομό Ιωαννίνων και Γεωργίου Καραϊσκάκη στον νομό Άρτας. Επανεκλέγονται οι δήμαρχοι Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές και Πωγωνίου Κώστας Καψάλης.
 
Στον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη εξελέγη ο ανεξάρτητος υποψήφιος Περικλής Μίδγος και έχασε ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Γαλλίκας. Ο εκλογικός χάρτης στην περιφέρεια Ηπείρου είχε 78 υποψηφίους να διεκδικούν τους 18 δήμους.
 
Επανεκλέχθηκε δήμαρχος Καλαμάτας ο Παναγιώτης Νίκας, με ποσοστό που ξεπερνά το 54%, ενώ στο δήμο Ανατολικής Μάνης, ο Πέτρος Ανδρεάκος άγγιξε ποσοστό που φτάνει το 95%. Στο δήμο Βόρειας Κυνουρίας εκλέγεται δήμαρχος για πρώτη φορά ο Παναγιώτης Μαντάς με ποσοστό 53%.
 
Δημάρχους από την πρώτη Κυριακή εκλέγουν επίσης οι δήμοι Αλεξανδρούπολης (Ευάγγελος Λαμπάκης), Πυλαίας – Χορτιάτη (Ιγνάτιος Καϊτεζίδης), Κομοτηνής (Γιώργος Πετρίδης), Χερσονήσου (Γιάννης Μαστοράκης), Θέρμης (Θεόδωρος Παπαδόπουλος), Αμπελοκήπων – Μενεμένης (Λάζαρος Κυρίζογλου), Άργους – Μυκηνών (Δημήτρης Καμπόσος), Ναυπλιέων (Δημήτρης Κωστούρος),Δάφνης – Υμηττού (Μιχάλης Σταυριανουδάκης), Κρωπίας (Δημήτρης Κιούσης), Ασπροπύργου (Νίκος Μελετίου), τον δήμο Σουλίου (Σταυρούλα Μπραΐμη), Φιλιάτες Θεσπρωτίας (Σπύρος Παππάς), Πάργα (Αντώνης Νάστας), Λήμνος (Δημήτριος Μαρινάκης).
 
Σε τέσσερις δήμους – Τήλου, Σφακίων, Λειψών και Αγράφων – οι υποψήφιοι δήμαρχοι είχαν ήδη, πριν ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία. Πρόκειται για τη Μαρία Κάμμα – Αλειφέρη που ήταν η μοναδική υποψήφια για τον δήμο Τήλου, τον Παύλο Πολάκη που είναι ο μοναδικός υποψήφιος για τον δήμο Σφακίων, τον Φώτη Μάγγο μοναδικό υποψήφιο για τον δήμο Λειψών και τον Θεόδωρο Μπαμπαλή μοναδικό υποψήφιο για τον δήμο Αγράφων. Τέλος το πρώτο τελικό αποτέλεσμα έδωσε ο Δήμος Γαύδου με δήμαρχο την Ευαγγελία Καλλινίκου.