Στη φυλακή οδηγείται η ηγετική ομάδα της ναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, με απόφαση του δικαστηρίου, αφού κρίθηκε ότι δεν υπάρχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις της. 

Ads

Συνολικά οδηγούνται στη φυλακή 38 από τους 50 καταδικασθέντες, μεταξύ των οποίων και οι 13 πρώην βουλευτές, ανάμεσά τους φυσικά και οι επτά που αποτελούσαν το διευθυντήριο, δηλαδή οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Οι δέκα χρυσαυγίτες που βρίσκονταν εντός δικαστικής αίθουσας, όπως ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος συνελήφθησαν επί τόπου ενώ άλλοι προσέρχονται στα τοπικά αστυνομικά, ώστε να αποφύγουν τις εικόνες από τη σύλληψή τους. Μέχρι στιγμής έχουν παραδοθεί οι Ηλίας Κασιδιάρης, Γιώργος Γερμενής, Γιώργος Πατέλης, Ιωάννης Καζαντζόγλου και Γιώργος Τσακανίκας. 

Οι δηλώσεις των χρυσαυγιτών 

Σε σόου επιδόθηκε ο Νίκος Μιχαλολιάκος αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης για την φυλάκιση του. Ο φύρερ της Χρυσής Αυγής κατέβηκε στην αυλή του σπιτιού του στην Πεύκη για να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους και κατόπιν μπήκε ξανά στο σπίτι. Δήλωσε «περήφανος που φυλακίζεται για τις ιδέες του», ενώ ανέφερε ότι «κάποτε, κάποιοι θα ντρέπονται για αυτή την απόφαση». 

Ο Γιώργος Γερμενής παραδόθηκε το μεσημέρι στο αστυνομικό τμήμα της Ραφήνας. «Δεν αποδέχομαι την κατηγορία, είμαι 100% αθώος. Απλά βοήθαγα τον κόσμο, αυτό το δικαστήριο είναι θέατρο του παραλόγου, με καθαρά πολιτική βούληση. Όλοι όσοι με ξέρουν και με ακολούθησαν είναι 100% αθώοι, σε κανένα κατηγορητήριο δεν υπάρχω, έδειξα την αθωότητά μου στο δικαστήριο, δεν είμαι καν διευθυντικό στέλεχος όπως με παρουσιάζουν. Κοίταγα την οικογένειά μου, την εργασία μου και πώς θα τα βγάλω πέρα. Γίναμε βουλευτές για να καταλήξουμε στη φυλακή», δήλωσε στις τηλεοπτικές κάμερες έξω από το τμήμα. 

Ο Ηλίας Παναγιώταρος σε βίντεο που έχει ανέβει στο you tube δήλωσε «μόλις έπεσε η αυλαία στη μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Όλα όσα συνέβησαν σε αυτό το δικαστήριο είχαν να κάνουν αποκλειστικά και μόνο με τις ψήφους. Δεν είχαν να κάνουν ούτε με πράξεις βίας, ούτε με ζητήματα ιδεολογίας. Για τις ψήφους και μόνο για τις ψήφους διεφθαρμένοι πολιτικοί και παραδικαστικοί κύκλοι φρόντισαν αυτοί οι οποίοι πραγματικά ορθώναν τη φωνή τους για εθνικά ζητήματα, για πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια, να μην μπορούν να μιλήσουν. Με την σημερινή πράξη το μόνο που κατάφερε το σύστημα είναι να αφυπνίσει τους απανταχού εθνικιστές πατριώτες κι όλους όσους θέλουν το καλό της πατρίδος. Ειλικρινά από τα βάθη της ψυχής μου εύχομαι κάποιοι άλλοι να κάνουν τη δουλειά καλύτερα από ότι την κάναμε εμείς μπας κι ελευθερωθεί αυτός ο τόπος».

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα Πικερμίου μετά τη λήξη της δίκης και τις αποφάσεις για τις αναστολές. Στις δηλώσεις του επέμεινε ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη και δήλωσε αθώος. «Δεν μπορεί να μας κρίνει κανένας από τους δικαστές, προφανώς και παίρνουν εντολές για να μας καταδικάσουν». «Όσον αφορά στους βουλευτές, το όνομα μας δεν υπήρχε σε ολόκληρη τη διαδικασία. Δεν είχε κάποιο θύμα μαρτυρία για τους βουλευτές, δεν αποδείχθηκαν όσα είπαν», ισχυρίστηκε. Επιπλέον δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια όλης αυτής της διαδικασίας ήρθε πιο κοντά στον Θεό και ότι έχει ήσυχη τη συνείδησή του. Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι πρέπει να ζητήσει συγγνώμη, ο Ηλιόπουλος είπε απλά: «Συγγνώμη εκφράζω σαν άνθρωπος για οποιοδήποτε θύμα. Προσωπικά δεν έχω καμία ευθύνη, ούτε θεωρώ ότι έχει κάποιο από τα στελέχη». Για το μόνο πράγμα που έχει μετανιώσει και θα άλλαζε πράγματα – όπως είπε – είναι για την πολιτική δράση της Χρυσής Αυγής.

Ανακοίνωση… μόνο για την αρχηγό από τη Χρυσή Αυγή

Ads

Κείμενο που ασχολείται αποκλειστικά με την καταδίκη του αρχηγού της ναζιστικής οργάνωσης Νίκου Μιχαλολιάκου ανήρτησε η σελίδα της Χρυσής Αυγής. 

«Η Ιστορία επαναλαμβάνεται! Έτσι, μετά τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τον Γεώργιο Παπαδόπουλο, οδηγείται στις φυλακές και ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος! Που είναι τόσο «ένοχος», όσο ήταν και οι δύο άλλοι δεσμώτες του ψευτορωμαίικου!» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Στο κείμενο που δημοσιεύτηκε λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόφασης να οδηγηθεί ο Μιχαλολιάκος στη φυλακή, η εγκληματική οργάνωση αναφέρεται στις «αιτίες» της ενοχής του αρχηγού, αποδίδοντάς τις, μεταξύ άλλων στα μνημόνια, την οικονομική κρίση, το προσφυγικό ακόμη και το lockdown. Συγκεκριμένα το κείμενο αναφέρει ότι ο Μιχαλολιάκος είναι ένοχος:

  • γιατί ήταν ο μόνος που αμφισβήτησε εμπράκτως την εξουσία τους!
  • γιατί δεν ψήφισε τα Μνημόνιά τους!
  • γιατί δεν λεηλάτησε τα δημόσια ταμεία και ζητούσε –ω, τι θράσος!- να πάνε οι κλέφτες φυλακή και να φέρουν πίσω τα κλεμμένα!
  • γιατί δεν ακολούθησε την «ρεαλιστική» (ραγιάδικη) γραμμή στην εξωτερική πολιτική!
  • γιατί ζητούσε Μεγάλη Ελλάδα!
  • γιατί δεν υποτάχτηκε στην αμερικανο-γερμανοκρατία και στις σκοτεινές δυνάμεις!
  • γιατί ζητούσε επιστροφή στο εθνικό νόμισμα!
  • γιατί δεν συνήργησε στην μετατροπή της χώρας σ’ ένα απέραντο hot spot!
  • γιατί εξέφρασε το τρίπτυχο «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια»!
  • γιατί δεν συμβιβάστηκε με το κατεστημένο και γιατί δεν προσκύνησε τους κρατικοδίαιτους ολιγάρχες!
  • γιατί δεν τα πήρε απ’ αυτούς, για να τον κρατάνε στο χέρι και να τον κινούν σα μαριονέτα!
  • γιατί ήταν λιτός και δεν κυνήγαγε τα πλούτη, τη χλιδή και τη «μεγάλη ζωή»!
  • γιατί δεν είχε πάθη, άρα δεν ήταν χειραγωγήσιμος!
  • γιατί ήταν ο μόνος που αντιτάχθηκε στο καταστροφικό lockdown και ο μόνος που δε φόρεσε ποτέ το σύγχρονο σύμβολο της φίμωσης των λαών, τη μάσκα!

«Είναι “ένοχος” και πρέπει να πληρώσει! “Ένοχος”, σε μια Ελλάδα που ξεπουλιέται και χάνεται, μα η Ιστορία θα τον δικαιώσει!» καταλήγει η ανακοίνωση.