Αν κυκλοφορείτε κοντά σε αρχαιολογικούς χώρους ή αν επισκέπτεστε συχνά αξιοθέατα της πόλης, ίσως να έχετε δει τους αστυνομικούς, οι οποίοι αντί να κυκλοφορούν με περιπολικό ή μοτοσικλέτα, κινούνται με ποδήλατα, δημιουργώντας μία πολύ σύγχρονη εικόνα για την Ελληνική Αστυνομία.

Ads

Με στόχο την αναβάθμιση της ασφάλειας των επισκεπτών της χώρας, η ΕΛΑΣ έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου δύο χρόνια ειδική δράση, που περιλαμβάνει αστυνομικούς, οι οποίοι κινούνται με ποδήλατα κοντά σε αρχαιολογικούς χώρους μεγάλου ενδιαφέροντος.

Ένα από τα σημεία που περιπολούν είναι η οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στο κέντρο της Αθήνας. Εκεί συναντήσαμε μία ομάδα αστυνομικών-ποδηλατών με τη διοικήτρια της υπηρεσίας.

«Η δράση έχει ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2015 και έχει στόχο την ταχύτερη και πιο αναβαθμισμένη εξυπηρέτηση των επισκεπτών της χώρας, αλλά και των πολιτών», ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η υπαστυνόμος Γεωργία Αρχιμανδρίτη, διοικήτρια του τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας Αθηνών και πρόσθεσε: «Οι αστυνομικοί με ποδήλατο κυκλοφορούν σε περιοχές όπου το περιπολικό δεν μπορεί να πάει, όπως ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης, ο λόφος του Φιλοπάππου, ο πεζόδρομος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, οι στύλοι του Ολυμπίου Διός, το Καλλιμάρμαρο, ο Εθνικός Κήπος, το Ζάππειο, η πλατεία Συντάγματος, ο πεζόδρομος της Ερμού, η περιοχή της Πλάκας, η πλατεία Μοναστηρακίου, το Θησείο και η Αποστόλου Παύλου».

Ads

image

Τα καθήκοντά τους εκτείνονται από την προστασία των πολιτών και των τουριστών στις συγκεκριμένες περιοχές μέχρι τη βοήθεια με συμβουλές και κατευθύνσεις στους επισκέπτες της πόλης. «Οι ποδηλάτες μας ανταποκρίνονται με αμεσότητα σε οποιοδήποτε αίτημα τουριστών, πολιτών, επισκεπτών για να παρέχουν πληροφορίες ή κατευθύνσεις ανάλογα με το θέμα που αντιμετωπίζουν κάθε φορά. Διαχειρίζονται, κυρίως, θέματα τουριστικού ενδιαφέροντος και διαχειρίζονται θέματα αστυνομικής φύσεως σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, όποτε αυτό χρειάζεται», εξηγεί η κ. Αρχιμανδρίτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ