Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα για τον έναν χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που «απάντησαν» με ανακοινώσεις, αλλά και αιχμηρές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ads

ΝΔ: Σε πανικό ο Τσίπρας, βουλιάζει στην ανυποληψία

«Απόψε ο κ. Τσίπρας δεν μπόρεσε να κρύψει τον πανικό του. Ξεκίνησε με κακοστημένη προπαγάνδα, συνέχισε με προσωπικές επιθέσεις και κατέληξε με ύβρεις. Αντί να απαντήσει στα αδιέξοδα στα οποία με ευθύνη του βρίσκεται η χώρα επέλεξε την παλαιά, ξεπερασμένη τακτική των προσωπικών επιθέσεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για την ομιλία του πρωθυπουργού.  
«Αντί να απολογηθεί για τα ψέματά του, επέλεξε την ακραία πόλωση. Αντί να μιλήσει στην κοινωνία που δοκιμάζεται από τις πολιτικές του, απευθύνθηκε στο στενό κομματικό του ακροατήριο», συνεχίζει η ανακοίνωση.
Είναι σαφές ότι κάθε μέρα που περνά βουλιάζει στην ανυποληψία. Τον αφήνουμε στη μοναξιά του, καθώς πλέον οι πολίτες κάθε μέρα του γυρίζουν την πλάτη» καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

«Ένας χρόνος εθνικής υποχώρησης»

Νωρίτερα, σε μήνυμά του με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κουμουτσάκος έκανε λόγο για «έναν χρόνο εθνικής υποχώρησης».
Ολόκληρη η δήλωση του κ. Κουμουτσάκου έχει ως εξής:
«Ένα χρόνο πριν, ο λαϊκισμός των ψεύτικων υποσχέσεων αναλάμβανε την εξουσία. Τη διαχειρίστηκε διχαστικά. Με εξωπραγματική ιδεοληψία, επικίνδυνο ερασιτεχνισμό και απόλυτη  αναποτελεσματικότητα. Με αλαζονεία και αυταρχισμό. Με καθεστωτική νοοτροπία.
Σε όλα τα μέτωπα: Της οικονομίας, της παιδείας, της ανεργίας, της υγείας, της ασφάλειας, της καθημερινότητας του πολίτη, της διεθνούς  αξιοπιστίας, η πατρίδα μας  πήγε δραματικά πίσω.
Ένα χρόνο τώρα, στοχοποιούνται η επιχειρηματικότητα, η εργασία, η ανάπτυξη, η αριστεία. Ένα χρόνο πριν – πριν την ανάληψη της εξουσίας από το λαϊκισμό – στη χώρα μας, με σκληρές προσπάθειες και θυσίες όλων, είχαν δημιουργηθεί στέρεες βάσεις και χειροπιαστές προοπτικές για το τέλος των μνημονίων και την έξοδο από την κρίση. Σήμερα, παντού οπισθοδρόμηση και αδιέξοδα. Στην οικονομία, στο ασφαλιστικό, στο προσφυγικό. Σήμερα, όλοι οι Έλληνες ζούμε πολύ χειρότερα απ’ ό,τι ένα χρόνο πριν. Όλα αυτά έχουν ονοματεπώνυμο. Ένα χρόνο πριν, συγκροτήθηκε η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου. Λίγες μέρες μετά οριζόταν Υπουργός Οικονομικών ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης. Ισως, μόνον αυτό να τα λέει όλα…».

Ads

Κουτσούμπας: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στήνουν ένα κάλπικο δίπολο

Για στήσιμο ενός «νέου κάλπικου δίπολου “κεντροαριστερά” με βασικό πόλο το ΣΥΡΙΖΑ και “κεντροδεξιά” με βασικό πόλο τη ΝΔ μετά και την εκλογή του Μητσοτάκη», μίλησε σήμερα, Κυριακή, από τον Άγιο Νικόλαο σε συνεστίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Λασιθίου ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Δημήτρης Κουτσούμπας, ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσκεψή του στην Κρήτη.
Ο κ. Κουτσούμπας ξεκαθάρισε ότι «το ΚΚΕ δεν στριμώχνεται από τα δίπολα» και αφού ανέφερε ότι αυτές τις ώρες που εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες ξεσηκώνονται σ’ όλη την Ελλάδα για να εμποδίσουν τη νέα σφαγή στο ασφαλιστικό «που τώρα έχει τη σφραγίδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», όπως επισήμανε, είναι σε εξέλιξη και οι διεργασίες για την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος. Μάλιστα, εκτίμησε ότι μοναδικός στόχος είναι να εγκλωβιστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια που δυναμώνει, να μην φτάσει να συναντηθεί στο δρόμο του αγώνα με την ανατρεπτική πολιτική πρόταση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.
Επίσης, ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε «ψεύτικα διλήμματα “αριστερά ή δεξιά”, αφού τους τέλειωσε το “μνημόνιο – αντιμνημόνιο”», όπως είπε.
Παράλληλα, έκανε λόγο για στήσιμο με νέες κόντρες, λέγοντας πως «γι’ αυτό τις στήνουν, γι’ αυτό ανταλλάσουν δήθεν βαριές κουβέντες, για να κρύψουν ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, παρά τις επιμέρους διαφορές τους, έχουν την ίδια στρατηγική που τσακίζει το λαό».

ΠΑΣΟΚ: Οι ελπίδες που καλλιέργησε ο κ. Τσίπρας έχουν διαψευστεί

«Κάθε νέα Κυβέρνηση συνοδεύεται από τις ελπίδες του λαού για καλύτερες ημέρες. Ένα χρόνο πριν, η επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε ως αποτέλεσμα της πλάνης που δημιούργησε ο κ Τσίπρας σχετικά με τον δήθεν αντιμνημονιακό δρόμο. Αυτόν που ταυτίστηκε με το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, τις υποσχέσεις για 13η σύνταξη και χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.
Σήμερα, η ελπίδα αυτή έχει διαψευστεί. Οι Έλληνες βρίσκονται στη μέγγενη της πρώτης αξιολόγησης του μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το οποίο είναι το πλέον αχρείαστο και σκληρό. Τα μεγάλα διλήμματα της χώρας είναι μπροστά και δεν κρύβονται πίσω από επικοινωνιακά τρικ. Η ταύτιση με το εθνολαϊκιστικό μόρφωμα των ΑΝΕΛ, η κατάργηση κάθε έννοιας αξιοκρατίας και αξιολόγησης και η εμφανής πια έλλειψη σχεδίου κρατά την Ελλάδα καθηλωμένη.
Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του ούτε θέλει, ούτε μπορεί να κινητοποιήσει δυνάμεις και σηματοδοτώντας μια λυτρωτική – για την οικονομία και την κοινωνία- φυγή προς τα εμπρός.
Είναι κρίμα που φαίνεται ότι δεν συναισθάνονται ούτε την τραγικότητα του ετήσιου απολογισμού τους, ούτε την κρισιμότητα των στιγμών.»

Γεννηματά: Ένας χρόνος ΣΥΡΙΖΑ, ένας χρόνος χαμένος· αρκεί

Με αφορμή την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: «Ένας χρόνος ΣΥΡΙΖΑ. Ένας χρόνος χαμένος. Αρκεί».

Τονίζει, δε, ότι: «Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη τον ΑΝΤΙΣΥΡΙΖΑ, αλλά ένα προοδευτικό σχέδιο αλλαγών για την παραγωγική ανασυγκρότηση και ένα σύγχρονο βιώσιμο κράτος».

Η Ελλάδα έχει ανάγκη δουλειά και όχι πυροτεχνήματα. Συνεννόηση και όχι σωτήρες. Ενότητα και όχι μέτωπα.

Βενιζέλος: «Να θυμηθούμε πού ήμασταν και πού βρισκόμαστε»

«Να θυμηθούμε και να συγκρίνουμε πού ήμασταν ως χώρα ένα χρόνο πριν και πού βρισκόμαστε τώρα» αναφέρει σε δήλωσή του με αφρομή τον ένα χρόνο διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ολοκληρη η δήλωση του κ. Βενιζέλου έχει ως εξής: 

«Έναν ολόκληρο χρόνο μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και το σχηματισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οφείλουμε να οργανώσουμε μια διαδικασία εθνικής αυτογνωσίας.
Να θυμηθούμε και να συγκρίνουμε πού ήμασταν ως χώρα ένα χρόνο πριν και πού βρισκόμαστε τώρα. Να διαπιστώσουμε την πανηγυρική και επώδυνη διάψευση της «αντιμνημονιακής» δημαγωγικής εξαπάτησης.

»Να καταγράψουμε το κόστος της που δεν είναι μόνο οικονομικό αλλά αφορά όλες τις παραμέτρους της εθνικής ισχύος.
Να κατανοήσουμε ότι το έσχατο κυβερνητικό τέχνασμα της προπαγανδιστικά οργανωμένης αμφιθυμίας σε σχέση με την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου – στο οποίοι οι ίδιοι ενέταξαν τη χώρα με τους χειρότερους δυνατούς όρους – δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνο στη στασιμοχρεοκοπία και στην ανακύκλωση της μιζέριας.
Το ζήτημα είναι πάντα η σχέση της ελληνικής κοινωνίας με την αλήθεια και την κοινή λογική. Οι αντιφάσεις εξακολουθούν να είναι πολλές και καταλυτικές.
Οι πολιτικοί συσχετισμοί αλλοιωμένοι και αυτοακυρωμένοι.
Έτσι όμως δεν έχουμε κατεύθυνση ως έθνος μέσα σε μια Ευρώπη που τώρα καταλαβαίνει ότι η οικονομική κρίση ωχριά μπροστά στην κρίση ασφάλειας, αξιών και ταυτότητας. Το ελληνικό πρόβλημα μετατρέπεται σε μια μικρή πτυχή του ευρωπαϊκού προβλήματος και αυτό τελικά δεν είναι καλό.

Η τεχνητή επιστροφή σε μια πολιτική πόλωση με ένα παλιό (ΝΔ) και ένα αρχαϊκό (ΣΥΡΙΖΑ) πόλο που αναζητά στήριξη στη λεγόμενη αντιμνημονιακή δεξιά και ακροδεξιά δεν είναι ο δρόμος επικοινωνίας με το μέλλον.

Εθνικός και κοινωνικός κορμός είναι το προοδευτικό κέντρο που δεν συνενώνει μικρές φωνές αλλά διασφαλίζει στο όνομα της αλήθειας την ευρύτατη συναίνεση γύρω από τις αναγκαίες αλλαγές που επιτρέπουν στη χώρα μας να βγει από τη δημοσιονομική κηδεμονία και να κατακτήσει τη θέση που της αξίζει μέσα στην Ευρώπη και τη διεθνή οικονομία» καταλήγει ο κ. Βενιζέλος.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης για τον έναν χρόνο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Tον ένα χρόνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αποτιμά ο Σταύρος Θεοδωράκης με ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, υποστηρίζοντας ότι η διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα προκαλεί θλίψη.

Με τίτλο «Θλιβερό χαρτομάνι», ο επικεφαλής του ποταμιού υποστηρίζει: «Οι θλιβερές αφίσες του κ. Τσίπρα στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας κάνουν την επέτειο διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ακόμη πιο θλιβερή. «Αποτύχαμε σε όλα, αλλά θα κάνουμε μια φιέστα. Να αγκαλιαστούμε μεταξύ μας, να νιώσουμε σημαντικοί γιατί στους δρόμους όλοι μας φωνάζουν πως τους προδώσαμε».
Σε άλλο σημείο ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρει: «Δεν ξέρω αν στο Ταε Κβον Ντο ο κ. Τσίπρας θα βρει το θάρρος να ζητήσει συγγνώμη για τα μεγάλα ψέματά του. Δεν ξέρω αν στην εξέδρα ανέβει ξανά ο Καμμένος να σφιχταγκαλιαστούν. Δεν ξέρω αν θα φωνάξουν πάλι ότι το 2016 θα καταπλήξουν τον κόσμο (και η βλακεία εκτός από την επιτυχία προκαλεί πολλές φορές κατάπληξη). Δεν ξέρω αν θα κάνουν διαγωνισμό για το μεγαλύτερο λάθος τους – «λιάζονται και εξαφανίζονται» ή «τι έγινε και αν κλείσουν οι τράπεζες»; Δεν ξέρω καν ποιοι θα εμφανιστούν στο στάδιο (πάντως και μόνο οι 1901 μετακλητοί που διόρισαν να πάνε, οι εξέδρες θα γεμίσουν). Δεν ξέρω αν θα τον προλογίσει ο “τζούνιορ Τσίπρας” της νεολαίας με ένα νέο ραπ που θα συνδέει το ΕΑΜ με τους φραπέδες και τα δημόσια ταμεία. Δεν ξέρω αν θα λείπει από την επέτειο ο Νικολόπουλος που το 15 μετά από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή φιλιόταν ζεστά με τον Παππά και τον Σκουρλέτη. Δεν ξέρω… Δεν ξέρω αν έχουν τσίπα».
Καταλήγει τονίζοντας ότι «το μόνο που ξέρω είναι ότι φέτος ένα χρόνο από τότε που “η ελπίδα έρχεται” όλα μοιάζουν θλιβερά. Ακόμη και το θράσος τους».

Ένωση Κεντρώων: Ο Τσίπρας δεν ζητά συγγνώμη, τουλάχιστον ας ζητήσει Οικουμενική

«Αν και πέρασε ένας χρόνος αφότου ο κ. Τσίπρας ήρθε στην εξουσία, μια συγγνώμη για τα όσα μεγαλόστομα έλεγε πριν και από τα οποία τίποτα δεν τήρησε, δεν είχε την γενναιότητα να ζητήσει από τον λαό μας» ανακοίνωσε την Κυριακή το γραφείο Τύπου της Ένωσης Κεντρώων.

Τώρα, τουλάχιστον, να βρει την γενναιότητα να ανέβει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να ζητήσει οικουμενική κυβέρνηση για να μην είναι ο μόνος και αποκλειστικός υπεύθυνος της καταστροφής που επέρχεται» κατέληξε το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη.

Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας αμαύρωσε τη νίκη της 25ης Ιανουαρίου 2015

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή τις εκδηλώσεις για τον έναν χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Όπως τονίζει ο Τσίπρας του σήμερα, αμαύρωσε με τις πράξεις του τη νίκη της 25ης Ιανουαρίου 2015. Καλεί, δε, τους πρώην συντρόφους της: «Λίγη αιδώς: Αντί επετειακών εκδηλώσεων για την 25/1/15 που τσαλαπατήσατε, κόψτε κορδέλες με χορηγία Cosco-Fraport».