Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ads

Όπως είπε θα δημιουργηθούν τρεις κύκλοι διυπουργικής επαφής ώστε να επιλύονται άμεσα τα όποια προβλήματα προκύπτουν. Ο πρώτος κύκλος θα αφορά στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) στο οποίο θα συμμετέχουν τα παραγωγικά και οικονομικά υπουργεία. Ρόλος του θα είναι η παραγωγή και υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

Ο δεύτερος κύκλος θα αφορά στο Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής που θα συσταθεί άμεσα και τα οποία θα συμμετέχουν τα υπουργεία Εργασίας, Υγείας και Παιδείας.

Ο τρίτος  θα αφορά το ΚΥΣΕΑ, το οποίο από εδώ και πέρα δεν θα συνεδριάζει μόνο για να παίρνει ή να επικυρώνει αποφάσεις (π.χ. για τα εξοπλιστικά), αλλά θα χαράσσει και πολιτική.

Ads

Παράλληλα, θα λειτουργεί και το γνωστό από το προηγούμενο επτάμηνο επιτελικό όργανο, ένα ολιγομελές κυβερνητικό συμβούλιο ώστε τα όποια προβλήματα να επιλύονται στο ανώτατο επίπεδο.

Επίσης ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ότι θα αξιολογούνται ανά 6 μήνες, ακόμα κι από τον ίδιο.