«Γαλάζιος» εκδότης, δημοσιογράφοι και αξιωματικοί της αστυνομίας ανήκουν στις γνωριμίες του εγκεφάλου του εγκληματικού κυκλώματος  κυρίου Λ.

Ads

Από τις πιο «σκοτεινές δραστηριότητες» του κυρίου Λ. είναι, όπως έχει αποτυπωθεί στα έγγραφα της δικογραφίας, να προωθεί νεαρές, ακόμη και ανήλικες γυναίκες προς ερωτική συνεύρεση με διάφορα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και πολιτικοί. Τόσο εκείνος όσο και ο γνωστός δικηγόρος -συνέταιρός του εμφανίζονται στις καταγεγραμμένες συνομιλίες να συμμετέχουν σε ομαδικές ερωτικές συνευρέσεις.

Μια από αυτές προκαλεί την «ψευδο-οργή», όπως εξάγεται από το γενικό ύφος των αποτυπωμένων διαλόγων, ανώτατου αξιωματικού της ΕΛΑΣ, καθώς πρόκειται για εν ενεργεία νεαρή αστυνομικό. Σε επικοινωνία του με τον κύριο Λ., με τον οποίο έχει στενή συνεργασία, του αναφέρει: «Εμαθα ότι μου γαμάς το σώμα και δεν μου αρέσει […], να μου τη συστήσεις την κοπελίτσα για να δω μήπως πρέπει να αλλάξει υπηρεσία άμεσα». Οπως προκύπτει από τις συνομιλίες, η εν λόγω ομαδική ερωτική συνεύρεση με την αστυνομικό είχε γίνει στο σπίτι του δικηγόρου, στενού συνεργάτη του Λ. Ο ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ εμφανίζεται να ήταν ενήμερος για τις ομαδικές ερωτικές συνευρέσεις των δύο αντρών.

Πορνεία και ουσίες

Ο κύριος Λ. συμμετείχε και σε άλλη ομαδική ερωτική συνεύρεση με νεαρή κοπέλα σε γνωστό ξενοδοχείο στην Αγία Παρασκευή. Με την ίδια νεαρή ο κύριος Λ. φέρεται να κανόνιζε νέο ραντεβού για ομαδική ερωτική συνεύρεση και με άλλους μέσω τρίτου προσώπου. Ατομο αλβανικής καταγωγής εμφανίζεται να ζητάει από τον κύριο Λ. να επικοινωνήσει με γνωστό μάνατζερ καλλιτεχνών και μοντέλων ώστε να κανονίσει ομαδικές σεξουαλικές συνευρέσεις με επώνυμες γυναίκες.

Ads

Οπως έχει καταγράψει ο κοριός των αρχών, ο κύριος Λ. ζητάει από άγνωστο άτομο που βρίσκεται σε νησί των Σποράδων να του στείλει όταν επιστρέψει στην Αθήνα «δύο κορίτσια 17-18 ετών». Σε άλλη περίπτωση τηλεφωνεί σε γυναίκα στην οποία λέει ότι θα της δώσει «300 ευρώ, δύο άτομα για δύο ώρες».

Ακόμη ένα ερωτικό όργιο αποτυπώνεται σε συνομιλία του κυρίου Λ., ο οποίος είχε προσκαλέσει τον «δικηγόρο» να συμμετάσχει. Στην ομαδική αυτή σεξουαλική συνεύρεση συμμετέχουν τελικώς τρία άτομα, μαζί με τον κύριο Λ., ενώ η συνεύρεση, όπως περιγράφεται στη δικογραφία, φέρεται να περιλάμβανε ιδιαίτερη βιαιότητα και να είχαν χορηγηθεί στη νεαρή κοπέλα ουσίες. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης καταγράφονται εξερχόμενες κλήσεις σε κινητό άλλου ατόμου.

Σε άλλη επικοινωνία που είχε ο εγκέφαλος με νεαρή κοπέλα τη ρωτά αν την ενδιαφέρει (μαζί με άλλες δυο τρεις) να πάνε σε κρουαζιέρα στην οποία θα βρίσκονταν μεταξύ άλλων και ορισμένοι Αραβες. Στην πολυσέλιδη δικογραφία καταγράφεται ως «βίζιτα πολυτελείας». Τέλος, όπως προκύπτει από τους τηλεφωνικούς διαλόγους, νεαρές γυναίκες που εκδίδονται φέρονται να συγκεντρώνονται σε γνωστό μαγαζί της παραλιακής.

Σχέσεις με δημοσιογράφους

Πλοκάμια φέρεται να είχε απλώσει και στον δημοσιογραφικό κλάδο ο εγκέφαλος αυτής της δυσώδους υπόθεσης. Σύμφωνα με όσα φέρονται να αποτελούν αντικείμενο της πολυσέλιδης δικογραφίας και με βάση το απομαγνητοφωνημένο υλικό των τηλεφωνικών συνομιλιών, φέρεται να γίνεται αναφορά σε τουλάχιστον τρία ονόματα επιφανών δημοσιογράφων.

Ο ένας εξ αυτών είναι εκδότης πολύ γνωστής εφημερίδας που δεν έκρυψε ποτέ τις στενές σχέσεις του με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα τον ενώνει και κουμπαριά με κορυφαίο «γαλάζιο» στέλεχος.

Σε επικοινωνία που φαίνεται να είχαν κάποια στιγμή οι δύο «πρωταγωνιστές», ο κύριος Λ. ενημερώνει τον εμφανιζόμενο στις καταγραφές ως στενό του συνεργάτη ότι γνωρίζεται με τον εν λόγω εκδότη. Του αναφέρει επίσης ότι επισκέφτηκε και το μαγαζί που διατηρεί σε κεντρικό δρόμο σε περιοχή των νότιων προαστίων. Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος εκδότης συνδέεται φιλικά και με υπόδικο εφοπλιστή.

Γνωστοί τηλεοπτικοί

Ο υπερδραστήριος κύριος Λ. εμφανίζεται να λειτουργούσε και ως δημοσιογραφική πηγή. Γνωστός τηλεοπτικός δημοσιογράφος φέρεται να επικοινώνησε μαζί του ώστε να πληροφορηθεί για τρεις συλλήψεις που είχαν γίνει στην πόλη της Ξάνθης από την Αντιτρομοκρατική. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος ζητάει από τον κύριο Λ. να μην πει τίποτε για το ερώτημα που του έθεσε σε άλλη δημοσιογράφο, την οποία γνωρίζει καλά και ο ίδιος. Ο εγκέφαλος επικοινώνησε με υψηλά ιστάμενο πρόσωπο της ΕΛΑΣ για να λάβει πληροφορίες για το θέμα.

Το όνομα του δημοσιογράφου που παρουσίαζε πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές συναντάται και σε άλλο σημείο. Ο κύριος Λ. εμφανίζεται να επικοινωνεί με άτομο της φρουράς υπόδικου μεγαλοπαράγοντα ώστε να διαμεσολαβήσει για να προσληφθεί ο εν λόγω δημοσιογράφος σε κανάλι συμφερόντων του. Δημοσιεύματα τον ήθελαν να παρουσιάζει πρωινή εκπομπή στο κανάλι, κάτι που τελικά δεν συνέβη.

Ακόμη μια γνωστή τηλεοπτική δημοσιογράφος που καλύπτει το αστυνομικό ρεπορτάζ φέρεται να συνομιλεί με τον Λ. και να τον ενημερώνει σχετικά με δικαστική απόφαση για πρώην αστυνομικό που είχε συλληφθεί στο παρελθόν για λαθρεμπόριο τσιγάρων και είχε εμπλακεί σε υπόθεση υπόθαλψης γνωστού ποινικού. Φέρεται να είναι το ίδιο πρόσωπο με αυτό για το οποίο ο τηλεοπτικός δημοσιογράφος είχε ζητήσει από τον Λ. να μη μεταφέρει το ερώτημά του για τις συλλήψεις στην Ξάνθη.

Πηγή: Documento