«Από τα βουνά μέχρι τις παραλίες της με τη λευκή αμμουδιά, η Κρήτη έχει φίλους που επιστρέφουν κοντά της κάθε χρόνο».

Ads

Το ταξιδιωτικό περιοδικό Travel and Leisure, σε πρόσφατο αφιέρωμα του, ξεχωρίζει επτά παραλίες της Κρήτης, επαινώντας το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας που, όπως γράφει, έχει πολλά να προσφέρει στους ταξιδιώτες.

«Άγρια βουνά απλώνονται σε όλο το νησί, ενώ οι κοιλάδες είναι σπαρμένες με ελιές. Οι επισκέπτες αγαπούν την τοπική κουζίνα -γνωστή για την υψηλή διατροφικής της αξία- και αγκαλιάζουν την τοπική κουλτούρα αγοράζοντας χειροποίητα κεραμικά και κοσμήματα. Τα απομεινάρια του μινωικού πολιτισμού  βρίσκονται παντού στο νησί, που προσφέρεται για εξερεύνηση.  Αλλά, αυτό που τραβάει σαν μαγνήτης τα πλήθη των επισκεπτών είναι οι πολλές παραλίες…»

Η λίστα του Travel + Leisure με τις 7 παραλίες της Κρήτης είναι: 

Ads

Ελαφονήσι… για τα τιρκουάζ νερά, αλλά εάν σας αρέσει η ησυχία, η ιδανική εποχή είναι η άνοιξη.

image

Μάταλα… το γνωστό hippie  στέκι τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, προσελκύει σήμερα τους ρομαντικούς -και ναι, οι σπηλιές φωτίζονται.

image

Γλυκά Νέρα, Σφακιά… για όσους αγαπούν την ηρεμία, προσβάσιμο μόνο με τα πόδια ή με σκάφος και μόνο με ένα μικρό καφέ στην παραλία.

image

Βάι… όπως Καραϊβική, αλλά με τόσα πλήθη τουριστών, μόνο νωρίς την άνοιξη ή το φθινόπωρο μπορεί να το απολαύσει κανείς.

image

Μπάλος… η εξωτική παραλία – λιμνοθάλασσα με τη λευκή αμμουδιά και το νησάκι Γραμβούσα με τα ερείπια του ενετικού κάστρου.

image

Μύρτος… με τη σταχτιά άμμο, με κάτι που παραπέμπει στους μποέμ ταξιδιώτες του ’60.

image

Φραγκοκάστελο… με το βενετσιάνικο κάστρο, απομεινάρι της εποχής που προστάτευε την πόλη από τους πειρατές. 

image