Θετική γνώμη για τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους της έχουν οι 6 στους 10 πολίτες, όπως δείχνει η έρευνα της Public Issue για την Αυγή.

Ads

Όπως προκύπτει στη δημοσκόπηση 6 στους 10 πολίτες έχουν θετική γνώμη για τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους εταίρους καθώς πιστεύουν ότι δεν μπορούσε να κερδίσει περισσότερα έναντι του 36% το οποίο έχει αντίθετη άποψη. Ποσοστό 4% των ερωτηθέντων δεν έχουν γνώμη για το ερώτημα ενώ το 1% δηλώνει άλλη γνώμη.

Όσον αφορά τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 63% της προτίμησης έναντι του 19% που θεωρεί καταλληλότερο τον Αντώνη Σαμαρά. Το 13% υποστηρίζει ότι κανένας δεν είναι κατάλληλος ενώ το 4% δεν έχει γνώμη.

Η δημοτικότητα του πρωθυπουργού βρίσκεται σε ακόμα πιο υψηλά επίπεδα καθώς συγκεντρώνει θετική γνώμη σε ποσοστό 79% (20% αρνητική), ο Πάνος Καμμένος  51% και 47% αρνητική και ο Σταύρος Θεοδωράκης 47% θετική και 47% αρνητική γνώμη. Περισσότερη αρνητική γνώμη παρά θετική έχουν οι πολίτες για τους Δημήτρη Κουτσούμπα (40% θετική, 46% αρνητική), Αντώνη Σαμαρά (28% θετική, 71% αρνητική) και Ευάγγελο Βενιζέλο (21% θετική – 77% αρνητική).

Ads

Σε ερώτηση για την εμπιστοσύνη στον Γιάνη Βαρουφάκη το 59% των πολιτών δήλωσε ότι τον εμπιστεύεται Πολύ/Αρκετά ενώ το 40% εξέφρασε Λίγη/Καθόλου εμπιστοσύνη.