Την Περιφέρεια Ηπείρου, κέρδισε ο Αλέξανδρος Καχριμάνης από την πρώτη Κυριακή με διαφορά 25,1 μονάδων από την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη (50,86% – 24,52%). Ο πρώτος γύρος έδειξε επίσης νίκη της Ρένας Δούρου έναντι του Γιάννη Σγουρού στην Αττική και του Απόστολου Τζιτζικώστα έναντι του Γιάννη Ιωαννίδη στην Κεντρική Μακεδονία (ενσωμάτωση 99%). Σημειώνεται ότι ο γαλάζιος «αντάρτης» Τζιτζικώστας, που δεν στηρίχθηκε από την ΝΔ επίσημα, κέρδισε το εισιτήριο για τον β΄γύρο με 14% διαφορά έναντι της επίσημης υποψηφιότητας της Συγγρού. Η Νέα Δημοκρατία έχει οκτώ υποψηφίους (επίσημοι ή με στήριξη) που πέρασαν πρώτοι στον δεύτερο γύρο. Υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ πέρασαν στον β’ γύρο εκτός από την περιφέρεια Αττικής, και σε εκείνες της Πελοποννήσου, των Ιονίων Νήσων.

Ads

 
Στην Αττική η Ρένα Δούρου βγήκε πρώτη με ποσοστό 23,79% έναντι του 22,13% του Γ. Σγουρού.
 
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου πρώτος είναι ο Πέτρος Τατούλης (με στήριξη ΝΔ) με 42,6% και διαφορά 26,3 μονάδες από τον δεύτερο, Οδυσσέα Βουδούρη (15,69%).
 
Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Θόδωρο Γαλιατσάτο έρχεται δεύτερος, με ποσοστό 20,52% με τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας, Σπύρο Σπύρου, να προηγείται με μόνο 1,16 μονάδες (21,78%). Όλη την νύχτα οι δυο εναλλάσσονταν στην πρώτη θέση.
 
Στην συνέχεια, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πρώτος είναι ο Γιώργος Παυλίδης (με στήριξη της ΝΔ) με 34,55% έναντι του Αριστείδη Γιαννακίδη (προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ) με 27,58%.
 
Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, πρώτος περνά στο β’ γύρο ο Γιώργος Δακής (με στήριξη της ΝΔ) με 35,7% ενώ δεύτερος έρχεται ο (ανεξάρτητος μετά την άρση της στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ) Θοδωρής Καρυπίδης με 29,10%.
 
Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πρώτος είναι ο Απόστολος Κατσιφάρας (ανεξάρτητος, προερχόμενος  από ΠΑΣΟΚ) με 23,08% και δεύτερος ο Ανδρέας Κατσανιώτης (ΝΔ) με 19,86%.
 
Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Κώστας Μπακογιάννης (ανεξάρτητος με στήριξη ΝΔ) παίρνει το πρώτο εισιτήριο για τον β’ γύρο με 41,32%, και ακολουθεί ο Βαγγέλης Αποστόλου (από τον ΣΥΡΙΖΑ) με 18,67%.
 
Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η Χριστιάνα Καλογήρου (ανεξάρτητη με τη στήριξη της ΝΔ) περνά στο δεύτερο γύρο πρώτη με ποσοστό 31,51%, και ακολουθεί ο απερχόμενος περιφερειάρχης Αθανάσιος Γιακαλής (είχε εκλεγεί το 2010 με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ) με 25,88%.
 
Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πρώτος είναι ο Γιώργος Χατζημάρκος (ανεξάρτητος, με στήριξη ΝΔ) με 35,69% και δεύτερος ο Γιάννης Μαχαιρίδης, (ο απερχόμενος περιφερειάρχης με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ) με 32,18%.
 
Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας πρώτος με διαφορά είναι ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Αγοραστός, με 42,77%, και δεύτερος ο υποψήφιος της ΔΗΜΑΡ, Κώστας Τσιλιμίγκας, με 17,32%.
 
Στην Περιφέρεια Κρήτης, ο Σταύρος Αρναουτάκης (με στήριξη ΠΑΣΟΚ) παίρνει την πρωτιά στον πρώτο γύρο με 40,83% και ακολουθεί ο Σεραφείμ Τσόκας, υποψήφιος της ΝΔ, με 26,09%.
 
Συγκεκριμένα, οι μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ πρώτου και δεύτερου υποψηφίου στον πρώτο γύρο καταγράφεται κατά σειρά στις περιφέρειες Θεσσαλίας (ΝΔ απέναντι σε υποψήφιο της ΔΗΜΑΡ), Πελοποννήσου (ΝΔ/ΠΑΣΟΚ έναντι ΣΥΡΙΖΑ), Στερεάς Ελλάδας (ανεξάρτητος με στήριξη ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ), Περιφέρεια Κρήτης (ανεξάρτητος με στήριξη ΠΑΣΟΚ κατά ΝΔ) και Κεντρικής Μακεδονίας («αντάρτης» ΝΔ με επίσημο υποψήφιο ΝΔ).
 
Θεσσαλία:
Αγοραστός 42,77%
Τσιλιμίγκας 17,32%
 
Πελοπόννησος:
Τατούλης 43,30%
Βουδούρης 15,69%
 
Ήπειρος:
Καχριμάνης 50,86%
Γεροβασίλη 24,52%
 
Στερεά Ελλάδα:
Μπακογιάννης 41,34%
Αποστόλου 18,63%
 
Κρήτη:
Αρναουτάκης 40,84%
Τσόκας 26,11%
 
Κεντρική Μακεδονία:
Τζιτζικώστας 32,81%
Ιωαννίδης 18,60%
 
Παρόλα αυτά αξίζει να σημειωθεί ότι όπως και στον Δήμο Αθηναίων, τα «μαύρα» ποσοστά της Χρυσής Αυγής στις περιφερειακές εκλογές εμφανίστηκαν αυξημένα, κάτι που σχολιάστηκε σχεδόν από το σύνολο των πολιτικών αρχηγών. Στην Κεντρική Μακεδονία, στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, στην Θεσσαλία, στην Δυτική Ελλάδα, στην Στερεά Ελλάδα, και στην Πελοπόννησο κάλυψε τα δημοσκοπικά ποσοστά της, ενώ στην Αττική τα ξεπέρασε. Στις άλλες περιφέρειες πήρε μικρότερα ποσοστά από αυτά που τις έδιναν οι δημοσκοπήσεις.