Στην πλατεία Συντάγματος σήμερα οι πεζοπόροι σχολικοί φύλακες που ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη στις 28 Σεπτεμβρίου με σύνθημα «Μαραθώνιος Πρωτογενούς Πλεονάσματος, Ανεργίας, Ανέχειας, Εξαθλίωσης». Πραγματοποίησαν πορεία από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ μέσω της λεωφόρου Μεσογείων προς τη Βουλή. Στο πλευρό τους οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Λίγο νωρίτερα κατέθεσαν ψήφισμα στο γραφείο της ΝΔ στην Βουλή στο οποίο χαρακτηρίζουν «ανθρωποκτόνο» την διαθεσιμότητα και ζητούν την επιστροφή όλων των φυλάκων στα σχολεία.

Ads

 
Η πορεία των σχολικών φυλάκων ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη στις 28 Σεπτεμβρίου με σύνθημα «Μαραθώνιος Πρωτογενούς Πλεονάσματος, Ανεργίας, Ανέχειας, Εξαθλίωσης» και κατέληξε το πρωί της Δευτέρας τον Τύμβο του Μαραθώνα. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει καλέσει τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε τρίωρη παναττική στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 13:00  προκειμένου να συμμετάσχουν στην πορεία των σχολικών φυλάκων και «να σταλεί μήνυμα κατά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων». Επίσης, η ΑΔΕΔΥ έχει καλέσει τους εργαζομένους να πλαισιώσουν τους πεζοπόρους και την πορεία.
 
Έξω από τη Βουλή το «παρόν» θα δώσει και η εκπαιδευτική κοινότητα καθώς σήμερα κατατίθεται προς ψηφοφορία στην Ολομέλεια η τροπολογία για τη διαθεσιμότητα 1.439 διοικητικών υπαλλήλων στα οκτώ μεγάλα Πανεπιστήμια της χώρας.
 
Χτες λίγο πριν τις 19.00 το απόγευμα οι σχολικοί φύλακες με υψωμένες γροθιές και μαύρες μπλούζες έφτασαν, μετά από 23 μέρες και 560 χιλιόμετρα πεζοπορίας, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

image

image

Ads

image

image

image

image

image
 
Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ
 
«Με τη μεγάλη τους πορεία από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, που ξεκίνησε στις 28 Σεπτέμβρη με σύνθημα: “Μαραθώνιος Πρωτογενούς  Πλεονάσματος, Ανεργίας, Ανέχειας, Εξαθλίωσης”, οι σχολικοί φύλακες ανέδειξαν τη συνολική αντίθεση όλων των εργαζομένων του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, των ανέργων και της κοινωνίας απέναντι στη μνημονιακή πολιτική, που καταργεί τα δικαιώματα των εργαζομένων, καταστρέφει τις ζωές των ανθρώπων και οδηγεί την κοινωνία στην πλήρη εξαθλίωση. Ο αγώνας των πεζοπόρων σχολικών φυλάκων, όπως τονίσαμε από την πρώτη στιγμή, είναι αγώνας όλων των εργαζομένων και ιδιαίτερα όσων έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, για την ανατροπή της πολιτικής των απολύσεων, της διάλυσης του Δημοσίου και της συρρίκνωσης των κοινωνικών του υπηρεσιών. Το στοίχημα για όλους τους εργαζόμενους του Δημοσίου και για το συνδικαλιστικό τους κίνημα είναι να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος και να επαναπροσληφθούν όσοι απολυθούν με τους μνημονιακούς νόμους της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας».

image

image

image

image

image

image

image