Την άμεση απόσυρση των οργανογραμμάτων των νοσοκομείων ζητά ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, Δημήτρης Βαρνάβας, καθώς όπως τονίζει διαλύουν τα δημόσια νοσοκομεία. Ενδεικτικά αναφέρει πως το οργανόγραμμα, μειώνει κατά 30% τα κρεβάτια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ρόδου.

Ads

«Τα νέα οργανογράμματα νοσοκομείων που δημοσιεύονται σωρηδόν αυτές τις μέρες είναι πέραν πάσης αμφιβολίας κατασκευασμένα με σκοπό την εκ βάθρων διάλυση των δημόσιων νοσοκομείων», τονίζει ο Δημήτρης Βαρνάβας και σημειώνει πως «τα οργανογράμματα αυτά διαγράφουν τμήματα και μονάδες που λειτουργούν, ελαττώνουν νοσηλευτικά κρεβάτια, καταργούν τμήματα προμηθειών, με προφανή σκοπό να αναθέσουν τις χρυσοφόρες προμήθειες σε ιδιώτες».
 
Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ ζητά την άμεση απόσυρση των οργανογραμμάτων. «Τυχόν αλλαγές στη λειτουργία των νοσοκομείων πρέπει να συζητηθούν μόνον όταν ολοκληρωθεί ένας αξιόπιστος χάρτης υγείας, ώστε να αποτυπώνονται οι ανάγκες υγείας κάθε περιοχής και οι διαθέσιμες υποδομές στο δημόσιο σύστημα Υγείας», αναφέρει.