Σημαντικά προβλήματα καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας στα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξαιτίας της ακραίων καιρικών συνθηκών και της ισχυρής χιονόπτωσης.

Ads

Σε διάφορα σημεία του δικτύου Αθήνα – Θεσσαλονίκη οι γραμμές πάγωσαν και τρένα αναγκάστηκαν να ακινητοποιηθούν. Στο Δομοκό η αμαξοστοιχία IC53, με 300 επιβάτες, ακινητοποιήθηκε εξαιτίας μηχανικής βλάβης. Στο σημείο έσπευσε δεύτερη μηχανή, ωστόσο και αυτή παρουσίασε βλάβη. Τελικά οι 300 επιβάτες, μετά από μια απίστευτη ταλαιπωρία, συνέχισαν το ταξίδι τους προς την Αθήνα με τρίτη μηχανή και με καθυστέρηση συνολικά οκτώ ωρών.

Το ταξίδι της προς την Αθήνα ξεκίνησε και πάλι και η αμαξοστοιχία IC55, η οποία είχε ακινητοποιηθεί επίσης με 300 επιβάτες στη Λάρισα. Και σε αυτή την περίπτωση αναζητήθηκε μηχανή αντικατάστασης εν μέσω ακραίων καιρικών συνθηκών. Στον προορισμό του έφθασε εν τέλει και μια αμαξοστοιχία του προαστιακού σιδηροδρόμου που είχε μείνει ακινητοποιημένη στο Πλατύ Ημαθίας, κοντά στον σταθμό του τρένου.

Προς ώρας παραμένει σταματημένη στην Τιθορέα η αμαξοστοιχία με τον αριθμό IC56 με κατεύθυνση προς τη Θεσσαλονίκη. Αναμένεται σύντομα να αναχωρήσει καθώς αποκαθίσταται σταδιακά η λειτουργία στη γραμμή Αθήνα Θεσσαλονίκη.

Ads

Για τις επόμενες δύο ημέρες, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει προχωρήσει ακυρώσεις δρομολογίων στον άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης λόγω του πάγου που δυσκολεύει την κίνηση στις γραμμές. Διαβάστε αναλυτικά εδώ.