Σε περίπου 140 άτομα ανέρχεται, σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Χανίων, ο αριθμός των μεταναστών που εντοπίστηκαν σήμερα από αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας και παραπλέον πλοίο στις ακτές της νήσου Γαύδου στην περιοχή Τρυπητή. Φωτογραφίες του Βασίλη Μαθιουδάκη.

Ads

Οι μετανάστες που βρίσκονταν σε αλιευτικό σκάφος το οποίο είχε προσαράξει στην περιοχή, βγήκαν μόνοι τους στη ξηρά, νομίζοντας πως έχουν φτάσει στην Ιταλία. Μεταξύ τους βρίσκεται και μια έγκυος. 

image

image
 
Στο νησί έχει μεταφερθεί με σκάφος του λιμενικού δύναμη 11 αστυνομικών ενώ οι μετανάστες αναμένεται να φιλοξενηθούν στο σχολείο και σε διάφορα καταλύματα στο Καστρί, την πρωτεύουσα του νησιού.

Ads

Σκάφος του λιμενικού μετέφερε στο νησί ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ενώ πραγματοποίησε από τη Γαύδο τρεις διακομιδές μεταναστών στα Σφακιά καθώς έχρηζαν νοσοκομειακής περίθαλψης. Στα Σφακιά μεταφέρθηκε και η έγκυος γυναίκα. 

image

image

Να σημειωθεί, ότι εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, δεν μπορεί να προσεγγίσει μεγάλο σκάφος στο νησί.