Ads

Ένταση επικράτησε το βράδυ της Κυριακής στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, στη διάρκεια αντιρατσιστικής μοτοπορείας που πραγματοποίησαν αντιφασίστες. Τα σοβαρά επεισόδια ξεκίνησαν όταν η πορεία συνεπλάκη με ομάδα ακροδεξιών, που σύμφωνα με τις καταγγελίες κατέστρεφε εκείνη καταστήματα μεταναστών. Από τις συμπλοκές τρία άτομα τραυματίστηκαν, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 15 προσαγωγές.
 

Σύμφωνα με την αστυνομία, μια μεγάλη ομάδα ατόμων που επέβαιναν σε δίκυκλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ από την οδό Στουρνάρη στα Εξάρχεια με προορισμό τον Άγιο Παντελεήμονα.

Στη συμβολή των οδών Φυλής και Μηθύμνης συνεπλάκησαν με ακροδεξιούς με αποτέλεσμα να τραυματίσουν δύο από αυτούς. Παράλληλα, από τα επεισόδια τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ.
 
Επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις και προσήγαγαν 15 από τους συμμετέχοντες στην πορεία, οι οποίοι εξετάζονται στο πλαίσιο προανάκρισης που διενεργείται για το επεισόδιο και θα παρουσιαστούν ενώπιον εισαγγελέα εντός της ημέρας.

Ads

Στο σημείο των συκρούσεων βρέθηκαν εγκαταλαλειμμένες και 7 μοτοσικλέτες.
 
Στο βίντεο που ακολουθεί διακρίνεται ένας ακροδεξιός, ο οποίος δέχεται τις πρώτες βοήθειες μετά την επίθεση.

 
Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, ένταση επικράτησε και στα Εξάρχεια μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών, όταν αστυνομικοί προχώρησαν σε ελέγχους και εντόπισαν μία κλεμμένη μηχανή. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε δύο προσαγωγές.