Το ποσό των 100.000 ευρώ δίνει η Πολιτεία σε όποιον δώσει στοιχεία και πληροφορίες γύρω από την επίθεση που σημειώθηκε στο γραφείο του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σύμφωνα με απόφαση των Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Ads

«Με σημερινή Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για κακουργήματα και πλημμελήματα που διέπραξαν μέλη της οργάνωσης “Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης” την 29-10-2020 στο γραφείο του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην σχετική ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται ότι για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε Αρχής και οποιουδήποτε τρίτου.

Σημειώνεται ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε ουσιαστικά προαναγγείλει ότι οι δράστες της επίθεσης θα επικηρυχθούν. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής τόνισε ότι «ταμπέλες κρέμαγαν οι χιτλερικοί στους Εβραίους και στους αντάρτες», προσθέτοντας ότι «οι δράστες θα επικηρυχθούν».

Νωρίτερα, ομάδα που αυτοαποκαλείται «Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με στόχο τον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρη Μπουραντώνη, στην οδό Πατησίων στο κέντρο της Αθήνας.

Ads

Η ομάδα αυτή συνόδευσε το κείμενό της, που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, με φωτογραφία που απεικονίζει τον πρύτανη με κρεμασμένη μία πινακίδα με σχοινί στο λαιμό που γράφει «αλληλεγγύη στις καταλήψεις». Η φωτογραφία αυτή έκανε το γύρο του διαδικτύου και έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις. Μετά από εισαγγελική παρέμβαση πραγματοποιείται έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.