Δυο email  που απευθύνονταν στον Αντώνη Σαμαρά και τον άλλοτε πανίσχυρο άνδρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκο κλήθηκε να εξηγήσει στους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται η υπόθεση για τα «μαύρα ταμεία», ο γαμπρός του πρώην πρωθυπουργού, Βαγγέλης Σέκερης.

Ads

Τα επίμαχα email, τα οποία έχουν βρεθεί, στο παρελθόν,  στο επίκεντρο συζήτησης της Εξεταστικής Επιτροπή της Βουλής που ασχολήθηκε με την υπόθεση της Siemens, στάθηκαν η αφορμή να δεχθεί ο μάρτυρας «βροχή» ερωτήσεων από την έδρα η οποία, προφανώς, δεν καλύφθηκε από τις απαντήσεις.

Μάλιστα,  η εισαγγελέας προειδοποίησε τον Β. Σέκερη για το ενδεχόμενο να βρεθεί αντιμέτωπος με το αδίκημα της ψευδορκίας.

Το πρώτο μήνυμα εστάλη το 2006  από τον Β. Σέκερη στον Αντώνη Σαμαρά και του ζητεί να μεσολαβήσει στον Μιχάλη Χριστοφοράκο προκειμένου  να μην μετακινηθεί σε άλλο τμήμα.

Ads

«Ξέρει ότι γνωρίζω πολλά για τις βρομιές τους και ότι έχω κρατήσει το στόμα μου κλειστό. Θα ήθελα να του δώσεις να καταλάβει ότι μιλάμε συχνά και ότι γνωρίζω πολλά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παραλήπτης του δεύτερου μηνύματος ήταν ο ίδιος ο Μ. Χριστοφοράκος και σε αυτό ο Β. Σέκερης υπογραμμίζει μεταξύ άλλων: «υπήρξα βασικός χειριστής προμηθειών του ΟΤΕ , καθώς και των προγραμματικών συμφωνιών», επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι είναι σε θέση να γνωρίζει όλο το παρασκήνιο που συνόδευσε τα σχετικά γεγονότα.

Όταν ο μάρτυρας κλήθηκε να διευκρινίσει σε ποιες «βρομιές» αναφέρεται και ποιους αφορούν αλλά και τι περιλαμβάνει το «παρασκήνιο» είπε ότι «το email είναι ένα από τα πολλά που έστελνα και στον ίδιο τον Χριστοφοράκο και του έλεγα για την κατάσταση της εταιρείας».

«Υπονοούσατε λοιπόν ότι κάποιος έδινε λεφτά….;» ήταν η ερώτηση της εισαγγελέως με τον μάρτυρα να απαντά: «Δεν υπονοώ τίποτα. Οι «βρομιές» αφορούν έναν τρόπο επικοινωνίας  που είχα με το συγκεκριμένο πρόσωπο. Θεωρούσα την περιουσία που είχαν ( σ.σ. οι κ.κ. Γεωργίου, Καραβέλας, Μαυρίδης) υπέρογκη. Δεν ξέρω πως πλούτιζε ο καθένας εκεί μέσα. Το είχα πει και στον Χριστοφοράκο .(…) Έβλεπα ότι ζούσαν πολύ πλούσια. Οι Γερμανοί ήταν από πάνω και γνώριζαν. Προφανώς τους τα έδιναν «.

Ο μάρτυρας απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις υποστήριξε ότι η Ν.Δ. είπε ψέματα όταν υποστήριξε ότι δεν είχε καμία σχέση με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο.

«Ο Χριστοφοράκος μιλούσε με πολλούς πολιτικούς από όλους τους χώρους. Και από τη Ν.Δ. και από το ΠΑΣΟΚ. Είχαν κοινωνικές σχέσεις. Αυτό δεν είναι κακό», ανέφερε.

Πηγή: ΕΡΤ, Πρώτο Πρόγραμμα