Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κερί θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα στις 13 και 14 Νοεμβρίου και στη συνεχεία θα αναχωρήσει για τη Λευκωσία και από εκεί θα μεταβεί στην Αττάλεια της Τουρκίας, όπου στις 15 και 16 του μηνός συγκαλείται Σύνοδος Κορυφής των «G20».

Ads

Κατά την συνάντησή του με τον έλληνα πρωθυπουργό, ο Τζον Κέρι αναμένεται να μεταφέρει την ισχυρή στήριξη των ΗΠΑ στον τομέα των επενδύσεων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Παγκόσμια Τράπεζα προσανατολίζεται στη στήριξη των ιδιωτικών επενδύσεων στην Ελλάδα, κάτι που σε αυτήν τη φάση εκτιμάται ότι θα συνδράμει την τιτάνια προσπάθεια ανάκαμψης των επιχειρήσεων και την προσέλκυση νέων.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Κέρι, ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στην Άγκυρα -η ημερομηνία παραμένει ανοιχτή-, όπου θα έχει συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, με σημείο αιχμής το προσφυγικό.

Ads

Εντός του Νοεμβρίου προγραμματίζεται και η επίσημη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Ισραήλ, όπου θα έχει επαφές με τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, αλλά και με τον πρόεδρο Ρόιβεν Ρίβλιν, ενώ θα μεταβεί και στην Παλαιστίνη, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς.