«Άκαιρο και άστοχο» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος το άνοιγμα προς το ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις του Νίκου Φίλης στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ads

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στο Νίκο Φίλη αλλά εξέφρασε ανοιχτά τη διαφωνία για μια τέτοια συμμαχία, εξηγώντας ότι τέτοια ανοίγματα δεν βοηθούν την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράσει την αμφισβήτηση στις πολιτικές της Ευρώπης.

«Αυτή τη στιγμή παρατηρούνται δειλά βήματα αμφισβήτησης του κυρίαρχου ευρωπαϊκού μοντέλου και των κυρίαρχων πολιτικών από την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, αλλά τέτοιες τάσεις δεν βλέπουμε στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Είναι  γι’ αυτόν τον λόγο που βεβαίως μας ενδιαφέρουν τα πολιτικά ανοίγματα, όμως αυτά πρέπει να έχουν και έρεισμα στην πραγματικότητα, και αυτήν τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται διατεθειμένο να ακολουθήσει την τάση της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας».

Ads

«Υπάρχει εξάλλου ένα αντισυστημικό ρεύμα και στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ  έχει καταφέρει να το εκφράσει. Το μεγάλο ερώτημα της εποχής είναι τι είδους πρόσημο θα έχει αυτή η αμφισβήτηση, αν το ρεύμα αυτό θα πάρει προοδευτικό ή ακροδεξιό πρόσημο. Και τα ανοίγματα στο ΠΑΣΟΚ δεν ευνοούν αυτήν τη στρατηγική προσπάθεια  του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράσει την αμφισβήτηση και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη», κατέληξε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.