Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης έδωσε συνέντευξη στον Τσολιά της γνωστής τηλεοπτικής Ελληνοφρένειας.

Οι απαντήσεις ήταν στο ίδιο μήκος κύματος με τις ερωτήσεις του Τσολιά, οι οποίες χαρακτηρίζονται -αν μη τι άλλο- από μια σουρεαλιστική, λοξή ματιά στην πραγματικότητα. 

Όπως μεταξύ άλλων η ερώτηση: «Τι δουλειά κάνεις;», αλλά και εάν ο θείος του, Κυριάκος Μητσοτάκης του έχει γνωρίσει τον εξωγήινο με τον οποίον μιλάει στον Υμηττό. 

Ακολουθεί ένα απόσπασμα της συνέντευξης:

Πώς είναι η ζωή με το μωρό το καινούριο;

«Με λιγότερο ύπνο από ότι θα ήθελα».

Η γυναίκα σου η Σία Κοσιώνη τι νανουρίσματα του λέει για να κοιμηθεί; Δελτία ειδήσεων και τέτοια ή αυτά που ξέρουμε όλοι; 

«Μην ξεχνάς ότι έχουμε μια ανησυχία για αυτό το παιδί. Επειδή τον είχε η Σία στην κοιλιά για όλους αυτούς τους μήνες που έλεγε δελτίο, σκέψου τι έχει ακούσει αυτό το παιδί»!

Θα γίνει πρωθυπουργός ο Κυριάκος;

Εννοείται και πιστεύω ότι θα γίνει και πολύ καλός πρωθυπουργός.

Σου έχει γνωρίσει τον εξωγήινο που του μιλάει στον Υμηττό;

Τον εξωγήινο στον Υμηττό; Όχι δεν τον έχω γνωρίσει (γέλια)

Είσαι ο επόμενος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας;

Τι σχέση έχω εγώ με αυτό; Το επώνυμο είναι και δεν είναι εισιτήριο. Υπάρχουν άνθρωποι που σε βλέπουν θετικά και πολλοί που σε βλέπουν με δυσπιστία και λένε “Καλώς το σίχαμα”. Από μικρός προτιμώ να κάνω τη ζωή μου σαν να είμαι ο μπαμπάς του Παύλου παρά ο γιος του Παύλου. Είμαι τρελά υπερήφανος για την οικογένειά μου.

Μπάφο έχεις κάνει;

Ναι, Ναι λοιπόν είναι αλήθεια.

Κάνεις ακόμα;

Όχι.

Στα οικογενειακά τραπέζια;

Έχω αισθανθεί μερικές φορές την ανάγκη! (γελώντας)

Αν συναντούσες τον Έκτορα Κουφοντίνα τι θα του έλεγες;

Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να το διαχειριστώ αυτό, αυτή τη στιγμή.

Για την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα;

Με εξοργίζει σε όλα τα επίπεδα. Με εξοργίζει που ένας κατά συρροή δολοφόνος, που έχει εν ψυχρώ δολοφονήσει 11 ανθρώπους, που αποφάσιζε ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει χωρίς ίχνος μεταμέλειας με ξεπερνά.

Αν εξαιρέσεις το προσωπικό θέμα για κάποιον άλλο που έχει κάνει αντίστοιχα εγκλήματα, έχεις την ίδια γνώμη;

Απολύτως. Να σας δώσω ένα παράδειγμα; Με ξεπερνά πως ο δολοφόνος του Τεμπονέρα βγήκε από τη φυλακή 7 χρόνια μετά. Και μόνο η σκέψη με κάνει να αρρωσταίνω.