Στις αποκαλύψεις του tvxs.gr για γαλάζια κι όχι μόνο ρουσφέτια κατά τη διακυβέρνηση Σαμαρά αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός. Απαντώντας σε ερώτηση του Σταύρου Θεοδωράκη κατά την ώρα του πρωθυπουργού, όταν ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε σε διορισμούς στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε θέσεις περιφερειακών διευθυντών είπε χαρακτηριστικά: «Ο βουλευτής σας, Χάρης Θεοχάρης έπαιρνε email για να διορίζει εφοριακούς»…

Ads

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ερώτησή του – με θέμα την Παιδεία – αναφέρθηκε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό σχετικά με την επιλογή των περιφερειακών διευθυντών: «Ορίστηκαν από την κυβέρνησή σας 13. Οι 11 από αυτούς είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και οι δύο από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Κάνετε αυτά που και το προηγούμενο καθεστώς έκανε».

«Ανοίγετε κ. Θεοδωράκη ένα θέμα για τους περιφερειακούς διευθυντές και ρωτήσατε κάποια στιγμή τον βουλευτή σας κ. Χάρη Θεοχάρη και πρώην Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων ο οποίος έπαιρνε e-mail για να διορίζει εφοριακούς και αυτός είναι στις τάξεις σας και γι’ αυτό δεν έχετε απαντήσει» ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού. 

«Η διαδικασία έγινε βάσει του νόμου, που ορίζει ότι είναι στην απόλυτη κρίση του υπουργού. Αν θέτετε θέμα αλλαγής του τρόπου επιλογής, να πάμε. Είμαστε ανοικτοί, αλλά αυτές οι αλλαγές θέλουν και χρόνο και πολιτική βούληση. Εμείς την πολιτική βούληση την έχουμε, δώστε μας και τον χρόνο» πρόσθεσε. «Όραμά μας δεν είναι η δημόσια διοίκηση να ορίζεται από το κομματικό κράτος και εκεί θα κριθούμε, αλλά αφήστε μας να κριθούμε» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Ο επικεφαλής του Ποταμιού από την πλευρά του κάλεσε τον πρωθυπουργό να πει σε ποιες υποθέσεις παρενέβη ο βουλευτής του κινήματος Χάρης Θεοχάρης και ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα στοιχεία για το αν κάποιος βουλευτής του Ποταμιού εξυπηρέτησε στο παρελθόν κάποιους ανθρώπους με άνομους τρόπους. Υποστήριξε επίσης ότι «ο Χάρης Θεοχάρης ήταν αγύριστο κεφάλι γι’ αυτό και απομακρύνθηκε από τους άλλους». 

Ads