Τον Παπά Φραγκίσκο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο θα συνοδεύσει στην Λέσβο, την Παρασκευή 15 Απριλίου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Μαζί τους θα βρίσκεται και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. 

Ads

Από το Μαξίμου σημειώνουν ότι η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου και του Οικονομικού Πατριάρχη είναι εξαιρετικής σημασίας καθώς επιβεβαιώνει την αναγνώριση στις προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα για την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης με ανθρωπιά και αποτελεσματικότητα.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι οι πνευματικοί ηγέτες της Ρωμαιοκαθολικής και της Ορθόδοξης Εκκλησίας με επανειλημμένες τους δηλώσεις και κηρύγματα όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν αναδείξει την ανάγκη επίδειξης αλληλεγγύης και έχουν καταφερθεί εναντίον των ξενοφοβικών και απάνθρωπων πολιτικών των κλειστών συνόρων. 

Προσθέτουν δε, ότι ο Πάπας έχει εκφράσει επανειλημμένα την αλληλεγγύη του και στον ελληνικό λαό για τη δοκιμασία που περνά κατά τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης, την οποία έχει ήδη μεταφέρει και στον Αλέξη Τσίπρα κατά τη συνάντηση που πραγματοποίησαν στο Βατικανό.

Ads