Μετά την έντονη πολιτική αντιπαράθεση για τη μη μετάδοση της ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τη δημόσια τηλεόραση και τις παραιτήσεις της διοίκησης της ΝΕΡΙΤ λόγω των ασφυκτικών πιέσεων και των παρεμβάσεων στο έργο τους από το πολιτικό προσωπικό αλλά και στελέχη σε ανώτερα κλιμάκια της ΝΕΡΙΤ, ο Αλέξης Τσίρπας θα μιλήσει το Σάββατο στο Βελλίδειο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης, παρουσιάζοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Την ομιλία μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά και από το Tvxs.gr.

Ads

Ο Αλέξης Τσίπρας το πρωί του Σαββάτου ξεναγήθηκε στα περίπτερα της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, αφού πρώτα συναντήθηκε με τη διοίκηση της ΔΕΘ – Helexpo, αλλά και με εκπροσώπους του σωματείου των εργαζομένων, που τον ενημέρωσαν για δικά τους θέματα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα αλλά και με το νέο δήμαρχο Αριστοτέλη, Γιάννη Μίχο, στον οποίο είπε πως θα ήθελε αυτή η συνάντηση να γίνει στην Ιερισσό, ωστόσο λόγω ασφυκτικού προγράμματος δεν κατέστη αυτό δυνατό. Όπως είπε θα επισκεφτεί την Ιερισσό το προσεχές διάστημα, σημειώνοντας πως προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι να εξομαλυνθεί η ένταση στην περιοχή. Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στην απόφαση της ΝΕΡΙΤ για μη μετάδοση της ομιλίας του λέγοντας σκωπτικά πως ήταν μια «χορηγία» του Σαμαρά προς τον ΣΥΡΙΖΑ. «Έχει αποκτήσει μεγαλύτερο λαϊκό ενδιαφέρον», είπε και πρόσθεσε πως «θα μεταδοθεί από πολλές και διαφορετικές εναλλακτικές πηγές». 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη σημερινή ομιλία του αναμένεται να παρουσιάσει τους προγραμματικούς άξονες του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος, που έχουν ως βάση την ανακοπή της ανεργίας και την αναχαίτιση της ανθρωπιστικής κρίσης με αποκατάσταση του κατώτατου μισθού, την αλλαγή του φορολογικού συστήματος με έμφαση στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τη ρύθμιση των «κόκκινων δανείων» και την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη. Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί στις 19:30, ενώ το μεσημέρι της Κυριακής θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Ζωντανή Μετάδοση

Σημειώνεται πως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιούν κινητοποιήσεις «για τη δημόσια προβολή της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα απέναντι κυβερνητική λογοκρισία της μη μετάδοσης από την κρατική ΝΕΡΙΤ». Ενδεικτικά δημόσιες προβολές έχουν προγραμματιστεί:

  • Αθήνα και Αττική: Στην Κυψέλη, στο Θησείο, στου Ψυρρή, στο Κουκάκι, στα Εξάρχεια, στο Χαλάνδρι και στο Ηράκλειο, στην Αγία Παρασκευή, στο Αιγάλεω, στην Καισαριανή, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη, στη Ραφήνα, στο Χαϊδάρι κ.α.
  • Πάτρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας το Σάββατο 13-09 και ώρα 19.30 θα προβάλλει σε ζωντανή μετάδοση στην πλατεία Γεωργίου την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.
  • Καλαμάτα στην Κεντρική Πλατεία
  • Πρέβεζα στο Πολιτιστικό κέντρο Πρέβεζας 
  • Αργοστόλι: Στις 7.30 μ.μ. το Σάββατο, στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου, ζωντανή μετάδοση της ομιλίας του Αλ. Τσίπρα.

Διαβάστε Επίσης: Πολιτική αντιπαράθεση για παραιτήσεις ΝΕΡΙΤ-λογοκρισία Τσίπρα

Ads

Αναμεταδόσεις

Την ομιλία θα μεταδώσουν πολλά τοπικά μέσα σε όλη τη χώρα. Ενδεικτικά στα Ιωάννινα θα υπάρξει αναμετάδοση από τον ΒΗΜΑ Τηλεόραση (αφορά Ηπειρο, Αιτωλοακαρνανία, Κέρκυρα, Λευκάδα, Ιθάκη), ενώ για τη Βορειοανατολική Ελλάδα την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα θα μεταδώσει και το Κανάλι 6 Ξάνθης. Θα το δουν ψηφιακά μέσω digea οι Νομοί Σερρών, Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου, Λέσβου, Χίου και τμήμα του Νομού Χαλκιδικής. Στην Κόρινθο και την Πάτρα η ομιλία θα μεταδοθεί απο το Super, ενώ στην Καστοριά από το Δίκτυο 1. Στην Ηλεία από το κανάλι OPT και στη Θεσσαλία από το τοπικό κανάλι “Θεσσαλία TV”, αλλά και στη Σύρο από το “Σύρος TV”, το οποίο εκπέμπει σε όλες τις κυκλάδες. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ:
Σάββατο, 13/9

  • 10:30_Επίσκεψη στον χώρο της 79ης ΔΕΘ και συνάντηση με την Διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO A.E. (γραφεία Διοίκησης) και συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων στην ΔΕΘ- Ηelexpo (Γραφεία Διοίκησης)
  • 11:30_Περιοδεία στον εκθεσιακό χώρο και τα  περίπτερα της 79ης ΔΕΘ
  • 12:30_ Συνάντηση με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, (Μέγαρο Δημαρχείου)
  • 13:30_Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα (Γραφεία Περιφέρειας, Βασ. Όλγας 198)
  • 14:00_ Συνάντηση με Δήμαρχο Αριστοτέλη, κ. Μίχο (Γραφεία Περιφέρειας, Βασ. Όλγας 198)
  • 19:30_Κεντρική Ομιλία  (Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης)

Κυριακή, 14/9

  • 13:00_ Συνέντευξη Τύπου (Αιθ. 2, Αίθουσα «Ελλοπία», Συνεδριακό Κέντρο, Ι. Βελλίδης)

«ΔΕΘ-έλω το μαύρο»

Οι Δημήτρης Βίτσας, Γιάννης Μηλιός και Αλέξης Μητρόπουλος συμμετείχαν σε μια μαραθώνια εκπομπή της ελεύθερης ΕΡΤ3 με τίτλο «ΔΕΘ-έλω το μαύρο» απαντώντας σε ερωτήσεις εκπροσώπων κινημάτων, σωματείων και κλάδων εργαζομένων.