Ο Αλέξης Τσίπρας έφερε την αλλαγή και στο πρωθυπουργικό γραφείο, αλλάζοντας τη διαρρύθμιση, σε μία προσπάθεια να γίνει ο χώρος πιο νεανικός. Πρώτος επισκέπτης του φανερά πιο ανάλαφρου γραφείου, που όπως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης είχε πει «μοιάζει με γήπεδο μπάσκετ», ο Σταύρος Θεοδωράκης. 

Ads

Οι αλλαγές αφορούν κυρίως την τοποθέτηση των επίπλων αλλά και την αντικατάσταση δυο πινάκων που κοσμούσαν τον χώρο, αλλά παρά τις μικρές παρεμβάσεις η διαφορά είναι αισθητή.

Το σαλόνι υποδοχής που βρισκόταν μπροστά από τις βαριές βιβλιοθήκες του πρωθυπουργικού γραφείου, μετακινήθηκε πλέον ανάμεσα στα δύο παράθυρα της αίθουσας και κάτω από έναν εντυπωσιακό νέο πίνακα, μίνιμαλ αισθητικής. Το γραφείο του πρωθυπουργού από την άλλη πλευρά, μετακινήθηκε στην είσοδο με αποτέλεσμα να είναι το πρώτο που κάποιος βλέπει μπαίνοντας στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Νέα παρέμβαση επίσης ένα στρογγυλό τραπεζάκι με δύο λευκές πολυθρόνες μπροστά από το ένα παράθυρο του γραφείου, που βλέπει στα ανθισμένα δέντρα του κήπου του Μεγάρου Μαξίμου.

Ads

Η δεύτερη βασική αλλαγή αφορά τους πίνακες που πλέον βρίσκονται μέσα στο γραφείο του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πίνακας «Η Ελλάς Ευγνωμονούσα» του Θεόδωρου Βρυζάκη «έφυγε» και στη θέση της πάνω από τους καναπέδες και την θέση της πήρε ο πίνακας του εικαστικού Δημοσθένη Κοκκινίδη «Αντίθεση» το οποίο δημιούργησε ο καλλιτέχνης το 1980. Αλλαγή υπάρχει, τέλος, και στον πίνακα που πλέον βρίσκεται πίσω από το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα.

Δείτε το νέο πρωθυπουργικό γραφείο:

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image