Κορυφώνονται οι πολιτικές διεργασίες και οι αντιπαραθέσεις μετά τη συνάντηση Τσίπρα -Ζάεφ στο Νταβός. Ο πρωθυπουργός συγκάλεσε μίνι υπουργικό συμβούλιο, ενημέρωσε για τις εξελίξεις τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σήμερα το πρωί ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς. 

Ads

Ο πρωθυπουργός τόνισε, χθες κατά τη συνάντηση που είχε με τον Προκόπη Παυλόπουλο, ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι η οικοδόμηση εθνικής γραμμής στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, σημειώνοντας πως οι διαφορετικές απόψεις είναι θεμιτές, αλλά όχι οι μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Η πρώτη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός ήταν αυτή με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολιτευσης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου στις 10.30 το πρωί και συνομίλησε με τον πρωθυπουργό για περίπου τρία τέταρτα. Προσερχόμενος και φεύγοντας από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έκανε δηλώσεις κάτι που αναμένεται να κάνει σε λίγη ώρα από το γραφείο του στη Βουλή.  

Το πρόγραμμα των συναντήσεων:

10:30 συνάντηση με το πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.
12:30 συνάντηση με την πρόεδρο της ΔΗΣΥ, Φώφη Γεννηματά.
13:30 συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.
15:00 συνάντηση με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.
17:30 συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.

Ads

LIVE: 

Διαβάστε επίσης: Ζητείται «εθνική γραμμή» για το Μακεδονικό

Χθες ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί «σε κλίμα ουσιαστικού διαλόγου και νηφαλιότητας». «Άλλωστε, η χώρα, κυρίως στην εξωτερική πολιτική της, έχει συνέχεια. Και αυτή τη συνέχεια σεβόμαστε και προεκτείνουμε στο σήμερα και στο αύριο», τόνισε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι η οικοδόμηση μιας εθνικής γραμμής στο ονοματολογικό και σημειώνοντας πως οι διαφορετικές απόψεις είναι θεμιτές, αλλά όχι οι μικροκομματικές σκοπιμότητες. 

Νωρίτερα, τα αποτελέσματα των επαφών του Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του «μίνι» Υπουργικού Συμβουλίου, που διήρκησε περίπου 2,5 ώρες. Στη συνάντηση συμμετείχε όλη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών (οι κ.κ. Κοτζιάς, Κατρούγκαλος, Αμανατίδης, Κουίκ), ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και οι υπουργοί Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.