Την αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε η χρήση χημικών από άντρες των ΜΑΤ εναντίον των συνταξιούχων σε σημερινή διαδήλωση διαμαρτυρίας. 

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και του εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για το περιστατικό ζητώντας παράλληλα την απαγόρευση της χρήσης δακρυγόνων εναντίον εργαζομένων και συνταξιούχων στις διαδηλώσεις. 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας μετά το τηλεφώνημα Τσίπρα ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την χρήση των χημικών εναντίον των συνταξιούχων από άντρες των ΜΑΤ. 

Σε σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη από το υπουργείο αναφέρεται ότι δόθηκε εντολή για την απαγόρευση κάθε χρήσης δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων, ενώ η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Ads

«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την περιορισμένη χρήση χημικών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης συνταξιούχων σήμερα, 3 Οκτωβρίου 2016, στη συμβολή της λεωφόρου Βασ. Σοφίας με την οδό Ηρώδου Αττικού. Μετά το σημερινό περιστατικό, δόθηκε εντολή να απαγορευτεί κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων».