Εξηγήσεις για το κόστος της εκπομπής που πρόκειται να ξεκινήσει ο Γιάννης Μπέζος στην ΕΡΤ, έδωσε ο πρόεδρος της δημόσιας τηλεόρασης Διονύσης Τσακνής.

Ads

Γύρω από τη νέα εκπομπή που θα έχει τον τίτλο «Μιλώντας για το θέατρο», είχε ξεσπάσει σάλος, καθώς σε συνέντευξη του ο δημοφιλής ηθοποιός είχε δηλώσει για το κόστος της: «Είναι ακριβό. Μου αξίζει. Αυτή είναι η απάντηση μου». Δήλωση που κατά πολλούς ερμηνεύτηκε ως ιδιαίτερα αλαζονική, ειδικά στην εποχή που έγινε.

Η δήλωση του Γιάννη Μπέζου:

Ακολούθησε ένας ορυμαγδός δημοσιευμάτων που ήθελαν το κόστος της εκπομπής ακόμα και στα 50.00 ευρώ ανά επεισόδιο!

Απαντώντας ο πρόεδρος της ΕΡΤ σχολίασε ότι: «είναι πλέον γνωστό, ότι η παραπληροφόρηση, αποτελεί περίπου εθνικό σπορ. Από άγνοια, ή από διατεταγμένη υπηρεσία, δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία. Το αποτέλεσμα είναι που μετράει. Και το αποτέλεσμα, δηλητηριώδες πάντα, δυστυχώς, δεν ανατρέπεται, όσο κι αν παραθέσει κανείς τα αληθή γεγονότα. Η ζημιά έχει συντελεστεί».

Ads

Και συνέχισε:

«Η εκπομπή που παρουσιάζει ο Γιάννης Μπέζος κοστίζει στον Έλληνα φορολογούμενο 40 – 50.000 ευρώ, ανά επεισόδιο (αναλόγως του πόσο ευφάνταστος είναι ο τηλεοπτικός παρουσιαστής, ή ο συντάκτης κάποιου άρθρου σε εφημερίδα ή ιστότοπο).

Η αλήθεια τώρα, όπως φαίνεται και στη Διαύγεια, με ημερομηνία 6/4/2016 και αρ. Πρωτοκόλλου 1087:

Η εκπομπή «Μιλώντας για το θέατρο», δώδεκα επεισοδίων με παρουσιαστή τον κύριο Γιάννη Μπέζο, έχει συνολικό κόστος, 90.240 ευρώ, άρα κόστος ανά επεισόδιο 7.520 ευρώ, πλέον ΦΠΑ».

«Δεν είναι απαραίτητο να είναι κάποιος κάτοχος διδακτορικού στη θεωρία των αριθμών, για να αντιληφθεί τη διαφορά ανάμεσα στις 50.000 και στις 7.520. Και μιλώντας για το συγκεκριμένο ποσό, αναφερόμαστε στο συνολικό κόστος ανά εκπομπή και όχι στην αμοιβή του συγκεκριμένου ηθοποιού – παρουσιαστή» κατέληξε ο Διονύσης Τσακνής.