Καθήκοντα Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού αναλαμβάνει ο Θάνος Ντόκος, αναπληρωτής Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας από τον Οκτώβριο του 2019.

Ads

«Άμεση προτεραιότητα του κ. Ντόκου και του γραφείου Εθνικής Ασφαλείας είναι η ολοκλήρωση της στρατηγικής εθνικής ασφάλειας και της θεσμοθέτησης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας» τονίζεται στην ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού. Ο Θάνος Ντόκος αποτελεί προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θάνος Ντόκος είχε προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης και της ΝΔ τον περασμένο Φεβρουάριο όταν είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να διαπραγματευτεί μία συμφωνία συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Οι αντιδράσεις μάλιστα ήταν τότε τέτοιες που ο Θάνος Ντόκος είχε θέσει την παραίτηση του στη διάθεση του πρωθυπουργού.

Σημειώνεται επίσης ότι ο προηγούμενος σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Κυριάκου Μητσοτάκη, αντιναύαρχος εν αποστρατεία Αλέξανδρος Διακόπουλος είχε παραιτηθεί στις 19 Αυγούστου, μετά από δήλωσή του πως το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis είχε κάνει έρευνες στην περιοχή που είχε δεσμεύσει τότε η Τουρκία με παράνομη Navtex.

Ads