Εξηγήσεις για το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento ζητεί από τον Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Αυγενάκη αλλά και από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

Το δημοσίευμα παρουσιάζει τον Λευτέρη Αυγενάκη να συνομιλεί με εκβιαστές και ποινικούς που ερευνώνται για μαύρο χρήμα, να τους κάνει ρουσφέτια και να λαμβάνει δώρα. Όπως αναφέρει η Documento, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ έχει καταγραφεί σε συνομιλίες από τον κοριό της ΕΥΠ. Ο Λευτέρης Αυγενάκης από την πλευρά του, απάντησε με μήνυση στην εφημερίδα. 

«Τα όσα αποκαλύπτει η εφημερίδα Documento σχετικά με τις διασυνδέσεις του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή του κόμματος, Λευτέρη Αυγενάκη, με πρόσωπα που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε εγκληματικά κυκλώματα, προκαλούν κυριολεκτικά σοκ» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει.

«Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ο Λ. Αυγενάκης φέρεται να έχει προχωρήσει σε διάφορες εξυπηρετήσεις-διευκολύνσεις ανθρώπων που εμπλέκονται σε υποθέσεις όπως εκβιασμοί, λαθρεμπόριο χρυσού, απαγωγές, εμπόριο όπλων και πολλά άλλα ακόμα.

Ads

Αναμένουμε από τον Λ. Αυγενάκη αλλά και από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος τον τελευταίο καιρό εμφανίζεται να ανησυχεί για τη δήθεν ανομία που επικρατεί, τις απαραίτητες εξηγήσεις».