Περισσότερα ερωτηματικά γύρω από την υπόθεση της αφαίρεσης της σημαίας από τον Αμίρ, παρά το ότι είχε κληρωθεί σημαιοφόρος στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου, προκαλεί η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης.

Ads

Στην ανακοίνωση «σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει στο σχολείο μας με την επιλογή σημαιοφόρου» σημειώνεται, ότι  «εκφράζουμε την στήριξή μας στο εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου για τον τρόπο που το χειρίστηκε ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων».

Ο Σύλλογος Γονέων προσθέτει,, ότι «ο σχολείο μας ήταν, είναι και θα είναι μια ανοιχτή αγκαλιά και όλα τα παιδιά του κόσμου που φοιτούν σε αυτό, χωρίς διακρίσεις, τόσο για εμάς τους γονείς όσο και για ολόκληρη την σχολική μας κοινότητα».

Αμέσως μετά δηλώνει εκ νέου «την αμέριστη συμπαράστασή μας τόσο στον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας, όσο και στον Διευθυντή του σχολείου, ο οποίος με το ήθος και τον επαγγελματισμό που τον διακρίνει, χειρίστηκε το ευαίσθητο αυτό θέμα. Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης εξακολουθεί να στηρίζει ΟΛΑ τα παιδιά του σχολείου χωρίς διακρίσεις.».

Ads

Η ανακοίνωση προκαλεί ερωτηματικά, διότι η αφαίρεση της σημαίας από το παιδί έρχεται σε αντίθεση με την ρητορική εναντίον των διακρίσεων. Επιπλέον, παρενέβη στην υπόθεση και το υπουργείο Παιδείας το οποίο ξεκίνησε έρευνα για το πώς αφαιρέθηκε η σημαία, έρευνα η οποία προφανώς αφορά την διεύθυνση του σχολείου, την οποία ο Σύλλογος δηλώνει ότι στηρίζει στον χειρισμό της υπόθεσης.

Ο 11χρονος Αμίρ ήρθε με τη μητέρα και τα δύο αδερφάκια του, από την Χεράτ του Αφγανιστάν πριν από ενάμιση χρόνο. Και όταν έμαθε ότι κληρώθηκε για να κρατήσει την σημαία στην παρέλαση δεν μπορούσε να κρατήσει την χαρά του.