«Προφανώς» και η Φώφη Γεννηματά θα μπορούσε να είναι η επόμενη Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τον Κώστα Σκανδαλίδη.

Ads

Μιλώντας στον Σκάι ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, ερωτηθείς για το θέμα εκλογής του επόμενου ΠτΔ, επανέλαβε την άποψη του κόμματος, ότι καλό θα είναι το πρόσωπο που θα επιλεγεί να εκφράζει την πλειοψηφία του κόσμου και, όπως είπε, υπάρχουν τέτοια πρόσωπα από τον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Σε ερώτηση αν συγκαταλέγεται και η Φώφη Γεννηματά σε αυτά τα πρόσωπα ο Κ. Σκανδαλίδης ανέφερε: «Εκ των πραγμάτων. Κοιτάξτε, εγώ δεν μπορώ να πω, ούτε η πρόεδρος του Κινήματος έχει μιλήσει με κανέναν γι’ αυτό, ούτε θέλω να μιλώ εκ μέρους της για προσωπικά θέματα. Αλλά αν θα μπορούσε εν δυνάμει να είναι, προφανώς».

Παράλληλα, τόνισε ότι είναι δικαίωμα του πρωθυπουργού να προτείνει και υπενθύμισε την «κατάκτηση» της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας να μην βγαίνει με 151-152 ψήφους ο ΠτΔ, με τον Ανδρέα Παπανδρέου να προτείνει τον Κ. Στεφανόπουλο, ο Κ. Καραμανλής τον Κ. Παπούλια και ο Αλ. Τσίπρας τον Πρ. Παυλόπουλο.

Ads

Από το Κίνημα Αλλαγής, διαψεύδουν οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση και άμεση ήταν η αντίδραση του Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος. «Δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση. Η Φώφη Γεννηματά είναι Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ» δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης ο οποίος έστειλε και τη σχετική ανακοίνωση στα ΜΜΕ.