Με μια λιτή ανακοίνωση ο «Σκάι» δημοσιοποίησε την απόλυση του δημοσιογράφου, Κωνσταντίνου Μπογδάνου: «Ο ΣΚΑΪ ανακοινώνει ότι δεν θα συνεχίσει την συνεργασία του με τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Μπογδάνο για τη νέα τηλεοπτική περίοδο. Ο ΣΚΑΪ ευχαριστεί τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο για τη μέχρι σήμερα συνεργασία».

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω δημοσιογράφος, ο οποίος έχει προκαλέσει πολλές φορές αντιδράσεις με ανυπόστατους και ακραίους ισχυρισμούς, πέρασε τον «Ρουβίκωνα» της αντιδεοντολογίας σχολιάζοντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην βάση αεροπυρόσβεσης στην Ελευσίνα: «Είναι ένα μήνα και μία εβδομάδα ο Λουκάς Παπαδήμος στο νοσοκομείο, χτυπημένος από πρώην συντρόφους του Έλληνα Πρωθυπουργού και ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν έχει πάει να του πει “είστε καλά”».

Ευλόγως η αναφορά του αυτή προκάλεσε σάλο και ανάγκασε τη διοίκηση του Σκάι να ζητήσει συγγνώμη, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτους υπαινιγμούς, παραπληροφόρηση και ανοίκεια επίθεση».

Στον απαράδεκτο αυτό υπαινιγμό απάντησε το Μαξίμου, σημειώνοντας ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μπογδάνος μπερδεύει μέσα στο παραλήρημά του την ενημέρωση με την προπαγάνδα, τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, τη συκοφαντία και τις ύβρεις».

Ads

«Είναι εξάλλου γνωστός για το ήθος και το ύφος του. Είναι για αυτόν ακριβώς το λόγο, που ούτε εμείς αλλά ούτε και κανένας εχέφρων πολίτης δεν τον παίρνει στα σοβαρά. Η αναγνώριση εκ μέρους του ΣΚΑΙ της αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς του δημοσιογράφου του αποτελεί θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης της ποιότητας της παρεχόμενης ενημέρωσης αλλά και της βελτίωσης των όρων διεξαγωγής της δημόσιας συζήτησης».