Δημοσιογράφος του BBC επιχειρεί να προσεγγίσει τον δήμαρχο Οδησσού, Γκενάντι Τρουχάνοφ, με σκοπό να του θέσει το ερώτημα εάν χρησιμοποιεί το Λονδίνο για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Ads

Ο δήμαρχος βρίσκεται σε εκδήλωση της ελληνικής κοινότητας στην Οδησσό και -όπως αναφέρεται στους τίτλους του ρεπορτάζ- είναι πολύ πιθανό ότι, μεταξύ των παρευρισκομένων θα είναι και φίλοι του. 

Ο δημοσιογράφος ρωτά τον Τρουχάνοφ εάν έχει μυστικές καταθέσεις σε off shore και ταυτόχρονα συστήνεται, λέγοντας ότι είναι από το BBC Panorama.

Τη στιγμή που του λέει «σας κατηγορούν για διαφθορά» ο δήμαρχος γυρίζει προς το μέρος του ρεπόρτερ και απαντά «θα σου μιλήσω» επιχειρώντας να φύγει από το πλήθος. Και τότε, παρά το γεγονός ότι ο δήμαρχος δηλώνει διατεθειμένος να μιλήσει στον δημοσιογράφο, παρεμβαίνουν οι διαφωνούντες.

Ads

Γύρω από τον δήμαρχο Οδησσού βρίσκονται διάφοροι, στους οποίος ο δημοσιογράφος απευθύνεται λέγοντας τους «ο κ. Τρουχάνοφ δέχτηκε να μας μιλήσει».

Εκείνοι ωστόσο ρίχνουν κάτω και τον ρεπόρτερ και τον κλοτσάνε.

Μεταξύ αυτών εμφανίζεται και ο γαλάζιος βουλευτής και δημοσιογράφος, Σίμος Κεδίκογλου. Ο οποίος του επιτίθεται φραστικά επειδή επιμένει στις ερωτήσεις του.