Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος με τον Κίνημα Αλλαγής στις προσεχείς εθνικές εκλογές γνωστοποίησε, με επιστολή του προς την Φώφη Γεννηματά, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

Ads

Στην επιστολή του αφήνει αιχμές για «υπονόμευση του από φίλιες δυνάμεις» και λέει χαρακτηριστικά ότι θέλει να βγάλει την πρόεδρο του ΚΙΝΑλ από τη δύσκολη θέση. Η αποφασή του δεν αποτελεί έκπληξη καθώς είχε εξαρχής ξεκαθαρίσει ότι ενδιαφερόταν μόνο για τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Ολόκληρη η επιστολή του:

Στη συνάντησή μας, σας γνώρισα εξ αρχής ότι η τυχόν εκλογή μου ως βουλευτής δεν είναι αυτοσκοπός.

Ads

Γι’ αυτό πρότεινα την τοποθέτησή μου σε μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Και επιπλέον αντιμετωπίσαμε υπονόμευση από «φίλιες» δυνάμεις, όπως υπονόμευση αντιμετώπισε στον δεύτερο γύρο και η υποστηριζόμενη από το ΚΙΝΑΛ παράταξη στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Διαβλέποντας πλέον μετά την πάροδο αρκετών ημερών την δυσκολία της τελικής σας απόφασης, θα ήθελα να σας βγάλω από τη δύσκολη θέση της επιλογής, εκφράζοντας την επιθυμία να μην είμαι τελικά υποψήφιος στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

Η απόφασή μου αυτή είναι οριστική, όμως θα είμαι πάντοτε στην πρώτη γραμμή στην μάχη για την ενότητα της κεντροαριστεράς και την ήττα του νεοφιλελευθερισμού, που τόσα δεινά σώρευσε στην ελληνική κοινωνία.