Τηλεφωνική επικοινωνία, στη σκιά των δείπνων της αμφισβήτησης, είχαν σήμερα ο Κώστας Καραμανλής και ο  Αντώνης Σαμαράς με πρωτοβουλία του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας.

Ads

Το τηλεφώνημα έγινε εν όψει της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος την Πέμπτη, η οποία αναμένεται αρκούντως θυελλώδης μετά τις αλλεπάλληλες βολές αμφισβήτησης του κ. Σαμαρά από στελέχη του κόμματος.

Ο κ. Σαμαράς σήκωσε το τηλέφωνο για να καλέσει τον Κώστα Καραμανλή, την ώρα που πληθαίνουν οι επισκέψεις στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού από βουλευτές και στελέχη της ΝΔ, πολλοί εκ των οποίων ζητούν από τον κ. Καραμανλή την ανάληψη ριζικών πρωτοβουλιών για να αλλάξει σελίδα η παράταξη.

Η επικοινωνία ήρθε επίσης εν μέσω αλλεπάλληλων δείπνων και συνάξεων με αντικείμενο την “επόμενη ημέρα” στη Νέα Δημοκρατία και την δρομολόγηση διαδικασιών για την αλλαγή ηγεσίας.

Ads

Ένα ακόμη δείπνο, αυτή τη φορά όμως προς… στήριξη του Αντώνη Σαμαρά και εν είδει ρελάνς στη σύναξη των “14” που είχε οργανώσει η Μαριέττα Γιαννάκου,  συγκαλείται αύριο από το Νότη Μηταράκη.

Προσκεκλημένοι είναι αρκετοί βουλευτές που προσμετρώνται στο “στρατόπεδο” του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, όχι όμως και οι πρώην υπουργοί Μάκης Βορίδης και Αδωνις Γεωργιάδης, οι οποίοι έχουν δεχθεί πυρά για τις ακραίες θέσεις και την πολιτική τους από πολλά στελέχη της ΝΔ.

Ο ίδιος ο Νότης Μηταράκης υποστηρίζει ότι το δείπνο δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια απλή συνάθροιση συναδέλφων που, όπως υποστηρίζει, ο ίδιος διοργανώνει κάθε χρόνο. Ωστόσο, υπό το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στη ΝΔ κανένα δείπνο δεν έχει πλέον προκαταβολικά το… τεκμήριο της αθωότητας.

Η εικόνα για τις εξελίξεις στο κόμμα, και κυρίως το εάν και ποιοι θα θέσουν ευθέως θέμα ηγεσίας στον Αντώνη Σαμαρά, αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά και την αποσαφήνιση των σκληρών διαπραγματεύσεων στην Ευρώπη και η ένταση της εσωκομματικής αμφισβήτησης θα εξαρτηθεί από το εάν η κυβέρνηση θα καταφέρει να επιδείξει επιτυχές αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Πέμπτης και η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής στο τέλος του μήνα θα δώσουν και σαφές στίγμα για το πού οδεύει η Νέα Δημοκρατία και ποιες θα είναι οι εσωτερικές εξελίξεις μετά την ήττα στις εκλογές.