Τη δική του απάντηση για τις επικρίσεις που δέχτηκε για τη συμμετοχή του στη συναυλία για τα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη έδωσε ο Σάκης Ρουβάς σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της εκδήλωσης. 

Ads

«Δεν έχω να πω τίποτα για τους επικριτές μου» σημείωσε ο τραγουδιστής και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δηλώσεις του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη: «Ο κύριος Μίκης Θεοδωράκης έδωσε με τις δηλώσεις του δικαιοσύνη. Αυτό που λέει είναι ότι το πιο σημαντικό είναι να επικοινωνούνται τέτοια αριστουργήματα στο λαό». 

«Όλα αυτά τα χρόνια ψάχνω όχι μόνο σαν τραγουδιστής τον εαυτό μου, αλλά και σαν άνθρωπος. Δεν διαχωρίζω τον εαυτό μου σε τραγουδιστή και καλλιτέχνη. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος που μέσα από όλες μου τις δραστηριότητες και βεβαίως μέσα από την τέχνη προσπαθώ να ανακαλύψω τα μυστήρια της ζωής» υποστήριξε ο Σάκης Ρουβάς. 

«Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω από το να αποδεχτώ αυτή την πρόταση; Ξέρετε υπάρχει ένα δαιμόνιο μέσα μας, σε εμάς τους καλλιτέχνες που μας προκαλεί να δοκιμάζουμε καινούριες κορυφές. Αυτή είναι Η κορυφή. Κι επειδή μας αρέσει να κοιτάμε ψηλά εμείς οι καλλιτέχνες, πραγματικά ενθουσιάστηκα με την πρόταση» τόνισε.  

Ο τραγουδιστής επεσήμανε ακόμη πως το πιο σπουδαίο για εκείνον είναι «να γινόμαστε αγωγοί της ενέργειας που μας δίνεται, πολλές φορές γραπτή και ηχητική και να την επικοινωνούμε με τους άλλους ανθρώπους. Και αυτό μπορεί να ακούγεται μικρό, αλλά είναι πολύ σπουδαίο. Δεν θα σταματήσω να το κάνω για το υπόλοιπο της ζωής μου. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Είναι αυτό το οποίο διεγείρει και τις αισθήσεις και το μυαλό μου και την ψυχή μου». 

Ads

Τέλος ο Σάκης Ρουβάς τόνισε πως δεν θέλει να δοθεί βάση στη δική του παρουσία, αλλά στο ίδιο το έργο, το «Άξιον Εστί», στο οποίο εκείνος θέλι να δώσει το δικό του αποτύπωμα.