Με την Ένωση Κεντρώων θα είναι υποψήφιος ο εργατολόγος Γιώργος Ρωμανιάς.

Ads

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας έγινε το βράδυ χθες στη συγκέντρωση που είχε στον Πειραιά ο Βασίλης Λεβέντης, όπου παραβρέθηκε και ο κ. Ρωμανιάς.

Υπενθυμίζεται πως ο Γιώργος Ρωμανιάς είχε ιδρύσει το κόμμα «Όρθια Ελλάδα» μαζί με τον Αλέξη Μητρόπουλο και τον Διονύση Χιόνη, από το οποίο αποχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Ρωμανιάς διέσπασε το κόμμα μάλιστα σε τηλεοπτική του συνέντευξη ρίχνοντας την ευθύνη στον Αλέξη Μητρόπουλο για τον οποίο είπε: «Έχει κλονιστεί η σχέση εμπιστοσύνης μου με τον Μητρόπουλο από τις 9 του μηνός απ’αυτά που έκανε στην πολιτική μας εκδήλωση στο Τιτάνια. Ο Μητρόπουλος ανακοίνωσε ευρωψηφοδέλτια μοναχός του χωρίς να έχει ρωτήσει κανέναν, την ώρα που μιλούσα εγώ με διακόψαν και μου είπαν ότι έχουν περάσει 10 λεπτά».Το όλο επεισόδιο της σύγκρουσης Ρωμανιά – Μητρόπουλου εξελίχθηκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά.

Ads

«Ο Ρωμανιάς ό,τι και αν σας πει έχει δίκιο, μετά τις πρώτες δημοσκοπήσεις που πήραμε αποφασίσαμε να είμαι και εγώ υποψήφιος και αν εκλεγώ να πήγαινε ο Γιώργος στις Βρυξέλλες. Τον αγαπάμε όλοι και τον σεβόμαστε, ό,τι και να σας πει έχει δίκιο. Όποιος και να εκλεγεί, στις Βρυξέλλες θα πάει ο Γιώργος. Όταν πήραμε τις πρώτες δημοσκοπήσεις μας εισηγήθηκαν να είμαι και εγώ υποψήφιος. Έχει δίκιο ό,τι και να λέει», ήταν η απάντηση του Αλέξη Μητρόπουλου που παρενέβη στην εκπομπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Βασίλης Λεβέντης αναμένεται να ανακοινώση το όνομα μίας γυναίκας – έκπληξη…