Αν η Γερμανία έζησε τη «Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών» για να οδηγηθεί ο Χίτλερ στην εξουσία, η Ελλάδα ζει τώρα τη «Νύχτα των Γαλάζιων Μαχαιριών» για να καταφέρει κάποιος εκ των τεσσάρων υποψηφίων να αναλάβει την εξουσία στη ΝΔ. Με αυτό τον τίτλο κυκλοφορεί η σημερινή Εφημερίδα των Συντακτών, η οποία μάλιστα αναλαμβάνει μετά τις τελευταίες εξελίξεις να «αλλάξει» και το λογότυπο της γαλάζιας παράταξης και να αντικαταστήσει τον πυρσό με ένα μαχαίρι!

Ads

Στις 30 Ιουνίου του 1934 ξεκίνησε στη Γερμανία το αιματηρό τριήμερο που έμεινε γνωστό στην Ιστορία ως «η Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών» και το οποίο άνοιξε το δρόμο του Αδόλφου Χίτλερ προς την απόλυτη εξουσία τόσο εντός όσο και εκτός του κόμματός του. O Χίτλερ, διέταξε τις δολοφονίες εκατοντάδων μελών του ίδιου του κόμματος του, ισχυριζόμενος ότι επρόκειτο να λάβουν μέρος σε πραξικόπημα εναντίον του, αυτοπαρουσιάστηκε ως θύμα συνωμοσίας και κάπως έτσι εδραίωσε πλέον την απόλυτη κυριαρχία του σε όλους τους τομείς της κοινωνίας και οικονομίας της χώρας.

Στις 22 Νοεμβρίου του 2015 η Ελλάδα έμελλε να ζήσει τη δική της «Νύχτα των… Γαλάζιων Μαχαιριών» με τους υποψήφιους για την προεδρία να αλληλοκατηγορούνται για τον σέρβερ που δεν δούλεψε ποτέ, να ανταλλάσσουν συντροφικά μαχαιρώματα, τους δελφίνους να συγκροτούν αντίπαλα στρατόπεδα και την αξιωματική αντιπολίτευση να χάνει δήλωση προς δήλωση την αξιοπιστία της…

Το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών:

Ads

image