Τον εκπαιδευτικό Γιώργο Θαλάσση, πρώην γυμνασιάρχη της Σχολής Μωραΐτη, επέλεξη η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη θέση του γενικού γραμματέα της Βουλής. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Θαλάσσης είχε απολυθεί από τη Σχολή Μωραΐτη, μετά από 30 χρόνια υπηρεσίας, για την υποστήριξη που έδειξε προς συναδέλφους του για μισθολογικά και εργασιακά ζητήματα, αλλά και για την υπεράσπιση του Νίκου Ρωμανού στις επιθέσεις που δεχόταν κατά την απεργία πείνας από συγκεκριμένα πρόσωπα και χώρους.

Ads

Ο Γιώργος Θαλάσσης διαδέχεται τον Αθανάσιο Παπαϊωάννου, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Βήμα, είχε γνωστοποιήσει στην κυρία Κωνσταντοπούλου εδώ και ημέρες την πρόθεσή του να αποχωρήσει μετά από πολυετή θητεία (τοποθετήθηκε γενικός γραμματέας επί προεδρίας Φ. Πετσάλνικου και παρέμεινε και επί των ημερών του Ευ. Μεϊμαράκη).

Ο Νίκος Ρωμανός είχε υπάρξει μαθητής του κ. Θαλασσή όταν ήταν 14 ετών. «Αυτές είναι οι θέσεις που ενόχλησαν τη διεύθυνση του σχολείου, αλλά και ορισμένους γονείς», που για «αυτούς τα καλά λόγια για την οικογένεια και το παιδί, στο διάστημα που τους ήξερα, μέχρι τα 14 του, ισοδυναμούσαν με υποστήριξη της τρομοκρατίας», είχε δηλώσει μετά την ξαφνική απόλυσή του. Μάλιστα η διεύθυνση του σχολείου για να αποφύγει τις αντιδράσεις των μαθητών διέδωσε στο σχολείο πως ο κ. Θαλάσσης συνταξιοδοτήθηκε.