Εμφανίστηκε σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στη Χαλκίδα φωνάζοντας ναζιστικά συνθήματα και τραγουδώντας τον ύμνο της οργάνωσης. Πρόκειται για τον Λάμπρο Χουλιαρά ο οποίος, προ διετίας, ήταν ο αστυνομικός διευθυντής Εύβοιας. 

Ads

Την υπόθεση φέρνει στη δημοσιότητα το EviaZoom.gr με ένα βίντεο από τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής το περασμένο Σάββατο σε ξενοδοχείο της Χαλκίδας στο οποίο εμφανίζεται ο Λάμπρος Χουλιάρας και το οποίο επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που τον ήθελαν να έχει «στενές σχέσεις» με τη νεοναζιστική οργάνωση. 

Ο Λάμπρος Χουλιαράς που διετέλεσε Αστυνομικός Διευθυντής Εύβοιας το 2014, προήχθη στο βαθμό του Ταξίαρχου και αποστρατεύτηκε στις τελευταίες κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ που πραγματοποιήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2016. Οι σχέσεις του με τη Χρυσή Αυγή έγιναν επίσημα γνωστές όταν στο site της οργάνωσης δημοσιεύτηκε, τον περασμένο Μάρτιο, φωτογραφία που τον απεικόνιζε στο συνέδριο του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου.

image

Ads

Εδώ στο συνέδριο της Χρυσής Αυγής

image

Εδώ στη συγκέντρωση στη Χαλκίδα

image

Ποιος είναι ο Λάμπρος Χουλιαράς 

Ο Λάμπρος Χουλιαράς έγινε Αστυνομικός Διευθυντής Εύβοιας τον Απρίλιο του 2014, όταν αντικατέστησε τον Ευάγγελο Φλεβάρη, ο οποίος μάλιστα μαζί με τον τότε Διοικητή Ασφάλειας Χαλκίδας, Παρασκευά Γάτο είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα για τα όσα είχαν διαδραματιστεί την Παρασκευή 20/9/2013, έξω από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Χαλκίδα.

Σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από την έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης είχαν συγκεντρωθεί Χρυσαυγίτες οπλισμένοι με ρόπαλα, χωρίς, ωστόσο, να υπάρξει καμία παρέμβαση των τοπικών αρχών. Στα γραφεία της Χρυσής Αυγής είχαν σπεύσει τελικά διμοιρίες των ΜΑΤ από την Αθήνα. Μάλιστα τότε είχαν παραιτηθεί ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Ιωάννης Δικόπουλος και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Απόστολος Κασκάνης.

Ο Λάμπρος Χουλιαράς αποτέλεσε παρελθόν από την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας τον Δεκέμβριο του 2014, όταν μετακινήθηκε εκτάκτως στην Δυτική Αττική μετά από απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, ύστερα από ένορκη διοικητική εξέταση που είχε διαταχθεί για λάθους χειρισμούς στην υπόθεση με την φρικιαστική ληστεία με το σίδερο σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού στα Νέα Στύρα. Είχε χρεωθεί στον Λ. Χουλιαρά ότι το περιστατικό είχε δηλωθεί ως κλοπή και όχι ως ληστεία στα κεντρικά της ΕΛ.ΑΣ, ενώ στην Εύβοια είχε καταφθάσει και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων που ξεκίνησε έρευνα ώστε να αποδοθούν ευθύνες.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με το EviaZoom.gr, το 2014 και ενώ οι έρευνες βρίσκονταν σε εξέλιξη για την σχέση αστυνομικών και Χρυσής Αυγής, η τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, επισκέφθηκε μαζί με τον τότε υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Απόστολο Γκλέτσο, την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας, όπου συναντήθηκαν και με τον τότε Διοικητή της Τροχαίας Χαλκίδας, Κώστα Αργύρη, σημερινό Βοηθό Αστυνομικού Διευθυντή Εύβοιας, με αποτέλεσμα να διαταχθεί ΕΔΕ από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.