Προχθές ορκίστηκε βουλευτής στη θέση της Βασιλικής Κατριβάνου. Χθες, με ένα άρθρο του στην «Αυγή» υπό τον τίτλο «Είμαστε και φαινόμαστε» επιχείρησε να στηρίξει τα μέτρα της κυβέρνησης γράφοντας: 

Ads

«Γι’ αυτό ακριβώς ψηφίστηκε (ο ΣΥΡΙΖΑ) τον Σεπτέμβριο, για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους μενουμευρωπαίους, και αυτό ακριβώς κάνει». Και σήμερα επέμεινε, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, στη θέση του αυτή προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Ο – ξανά – βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εκπρόσωπος του Συντονιστικού για το προσφυγικό και αρθρογράφος της «Αυγής» Γιώργος Κυρίτσης προσδιόρισε την έννοια της κοινωνικής δικαιοσύνης στην κατανομή των βαρών της λιτότητας ως δίκαιη επιβάρυνση των πιο «εύπορων» ομάδων, τις οποίες ταυτίζει με τους μετέχοντες στην κίνηση «Μένουμε Ευρώπη» και με όσους δεν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Οι «εύποροι», το «Ναι» και ο ΣΥΡΙΖΑ

«Εννοούσα τα ευπορότερα στρώματα, τις κατά τεκμήριο εύπορες κοινωνικές ομάδες, που έδωσαν τα μεγαλύτερα ποσοστά στις δυνάμεις του ‘Ναι’ στο δημοψήφισμα και τα χαμηλότερα ποσοστά στον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου», είπε το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο Γιώργος Κυρίτσης.

Ads

Πρόσθεσε επίσης ότι οι λαϊκές δυνάμεις που ψήφισαν «Όχι» στο δημοψήφισμα δεν τάχτηκαν υπέρ του Μνημονίου αλλά ψήφισαν τον Σεπτέμβριο τον ΣΥΡΙΖΑ για να διαχειριστεί καλύτερα το Μνημόνιο και είπε πως ανάλογη θέση εξέφρασε την Κυριακή στη Βουλή και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το άρθρο και οι δηλώσεις Κυρίτση καταγγέλθηκαν ως «διχαστικές» και «εμφυλιοπολεμικές» από την αντιπολίτευση, με τη ΝΔ πρώτη να εκδίδει μπαράζ σκληρών ανακοινώσεων.

ΝΔ: Το αποκρουστικό πρόσωπο του διχασμού

«Ο κ. Κυρίτσης, είναι το πραγματικό πρόσωπο του κ. Τσίπρα. Το αποκρουστικό πρόσωπο του διχασμού, του φθόνου και του μίσους. Η βουλιμία για εξουσία, τους οδηγεί στο να διχάζουν τους Έλληνες», αναφέρει η τελευταία ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτοντας: «Όσο περισσότερο φορτώνουν βάρη στον ελληνικό λαό, όσο περισσότερο βυθίζονται στα αδιέξοδά τους τόσο περισσότερο υβρίζουν και διχάζουν.

Για καλλιέργεια διχασμού κατηγόρησε τον Γιώργο Κυρίτση και η Ντόρα Μπακογιάννη λέγοντας: «Η δήλωση θεωρώ ότι έχει πολύ μεγάλο βάρος, γιατί ο Κυρίτσης λέει αυτά τα οποία πραγματικά σκέφτονται. Πολλές φορές τού ξεφεύγουν, αλλά τα λέει. Αυτό το ταξικό και διχαστικό δεν υπήρχε στην Ελλάδα».

Γεννηματά: Εμφυλιοπολεμικές δηλώσεις

Για «ανατριχιαστικές δηλώσεις εμφυλιοπολεμικού κλίματος» έκανε λόγο και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, αναφέροντας:  «Οι δηλώσεις του κ. Κυρίτση είναι ανατριχιαστικές. Καταδεικνύουν το πως βλέπει η συγκυβέρνηση την μεσαία τάξη και φανερώνουν την πρόθεσή της να φτωχοποιήσει τα μεσαία στρώματα» είπε η κυρία Γεννηματά  για να προσθέσει «με το νέο αχρείαστο μνημόνιο δίνουν την χαριστική βολή, δίνουν το χτύπημα κάτω από την μέση στην μεσαία τάξη».

Ποτάμι: Πες τα Χρυσόστομε

Αιχμηρή ήταν και η ανακοίνωση του Ποταμιού με τον τίτλο «Πες τα Χρυσόστομε»:

«Ο κ. Κυρίτσης λέει τα προφανή: Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη νίκη επί της μαντάμ Μέρκελ και του Ολαντρέου καταπολέμησε τη φοροδιαφυγή των πλουσίων, εξαφάνισε την διαφθορά, έδωσε δουλειά στους άνεργους, απάλλαξε τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους μεροκαματιάρηδες από δυσβάστακτους φόρους, κατήργησε τον ΕΝΦΙΑ και γύρισε τον μηνιαίο μισθό στα 751 ευρώ!

» Ήδη ζούμε σε άλλη Ελλάδα, αυτή του προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Ας το γιορτάσουμε. Με προσλήψεις βέβαια. Έχει μείνει κανένα τρολ αδιόριστο; Κανένας Καρανίκας; Κανένα ανίψι; Μπα όλοι βολεύτηκαν. Ας το γιορτάσουμε λοιπόν διπλά», αναφέρει το Ποτάμι.