Διατήρηση του πρωτογενούς πλεονάσματος σε ποσοστό 1,5% το 2015, σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα, αλλά και διευθέτηση των άμεσων χρηματοδοτικών αναγκών περιλαμβάνονται στο φάκελο της ελληνικής διαπραγμάτευσης, όπως αυτός δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομικών.

Ads

Ενδεικτικά, η κυβέρνηση προτείνει την αποφυγή δαπανών, οι οποίες ενδέχεται να εκτροχιάσουν το στόχο του προϋπολογισμού, και θέτει ως προτεραιότητα την εντατικοποίηση των προσπαθειών, με σκοπό τη βελτίωση τους φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

Για να διαβάσετε αναλυτικά το φάκελο της ελληνικής διαπραγμάτευσης, κάντε κλικ εδώ

Σε ό,τι αφορά τη σταθερότητα των τραπεζών, το υπουργείο Οικονομικών ζήτα την περαιτέρω στήριξη του κλάδου, μέσω της κινητοποίηση των πόρων από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας – περίπου 8 δισ. ευρώ.

Ads

Παράλληλα, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με τις οφειλές της προς το ΔΝΤ, καθώς πρέπει πριν τον Ιούνιο να καλύψει αποπληρωμές ύψους 5,2 δισ. ευρώ προς το Ταμείο.

Στο φάκελο περιλαμβάνονται όλα τα non papers με τις τεκμηριώσεις που παρείχε η ελληνική ομάδα διαπραγμάτευσης, αλλά και τα προσχέδια κείμενα των προτάσεων του Γάλλου Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί, αλλά και του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σχετικά με το οικονομικό πρόγραμμα.

Για να διαβάσετε αναλυτικά το φάκελο της ελληνικής διαπραγμάτευσης, κάντε κλικ εδώ