Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Πιερρακάκης, διέψευσε χαρακτηριστικά τις δηλώσεις Πέτσα σχετικά με «το 1 εκατομμύριο sms για άθληση τα οποία εστάλησαν μόνο την Κυριακή μετά τις 9 το βράδυ».

Ads

Πιο συγκεκριμένα, ενώ ο Στέλιος Πέτσας δήλωνε πως γίνονται «προσπάθειες καταστρατήγησης των μέτρων», αναφερόμενος στον συγκεκριμένο αριθμό μηνυμάτων στο 13033 , ο κ. Πιερρακάκης, υπουργός Ψηφιακής διακυβέρνησης, ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι «βλέπουμε μόνο το σύνολο των μηνυμάτων και δεν κοιτάμε τις κατηγορίες» , καθότι «δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός στο σύστημα» .

Ο κ. Πιερρακάκης, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τον αριθμό που ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας, δήλωσε πως προήλθε «κατά προσέγγιση» , ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι «δεν υπάρχει σκέψη να μπει αριθμητικός κόφτης στα sms» , σε αντίθεση με όσα υπονοούνταν από τις δηλώσεις Πέτσα αλλά και του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας, κ. Σταμπουλίδη, ο οποίος δήλωνε ότι «αν το σύστημα δει ότι κινείστε πολλές φορές, θα σας κόψει».

Επίσης, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αποσαφήνισε πως είναι εύλογη η (όποια) αύξηση των μηνυμάτων κατά το δεύτερο lockdown, λόγω της λειτουργίας των σχολείων αλλά και επιχειρήσεων που ήταν κλειστές κατά το πρώτο lockdown.

Ads

Ενδεικτική βέβαια, ήταν και η αλλαγή στάσης του κυβερνητικού εκπρόσωπου, κ. Πέτσα, ο οποίος, σε σημερινές δηλώσεις στο Alpha, δικαιολογούσε την αύξηση των μηνυμάτων κατά το δεύτερο lockdown, αποδίδοντας την σε «εξοικείωση των μεγαλύτερων ηλικιών με την τεχνολογία» , επικαλούμενος παράλληλα τα όσα δήλωνε ο κ. Πιερρακάκης.

Αξίζει να σημειωθεί, πως, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, εστάλησαν 4,7 εκατομμύρια SMS το Σάββατο και 3,9 εκατομμύρια την Κυριακή, ενώ στο πρώτο lockdown, σύμφωνα με τον υπουργό, εστάλησαν 110 εκατ. μηνύματα σε 42 ημέρες, δηλαδή 2,6 εκατ. τη μέρα κατά μέσο όρο.