Αίσθηση έχει προκαλέσει η κίνηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στ. Πέτσα να αναδημοσιεύσει στα social media άρθρο που μεταξύ άλλων χλευάζει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο

Ads

Η εν λόγω κίνηση έρχεται ενώ τα εθνικά ζητήματα, με επίκεντρο τα ελληνοτουρκικά, βρίσκονται σε μια πολύ κρίσιμη φάση, όπως φάνηκε και από τη συνάντηση – φιάσκο του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τραμπ, και ενώ η ονομοταλογία σχετικά με τον «εκλεκτό/η» του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας έχει κορυφωθεί.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με την ανάρτησή του στο Twitter υιοθετεί και αναπαράγει το άρθρο του Τάκη Θεοδωρόπουλου με υποτιμητικές αναφορές στον κ. Παυλόπουλο, στο παρα πέντε μάλιστα των συναντήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς, όπου προφανώς θα τεθεί και το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος υποστηρίζει την ανανέωση της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου, έχει συνδέσει την προεδρική εκλογή με τη συναίνεση, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λειτουργεί ως εγγυητής της εθνικής στρατηγικής. Ειδικότερα ο κ. Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο Βήμα, ανέφερε: 

«Ο Προκόπης Παυλόπουλος προέρχεται από διαφορετική πολιτική οικογένεια από τη δική μου, αλλά είναι ένας Πρόεδρος που ενώνει αντί να διχάζει και εργάζεται για την πολιτική συναίνεση. Ο πρωθυπουργός οφείλει να το αναγνωρίσει και κυρίως να συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα των στιγμών και να αφήσει τα “προεδρικά καλλιστεία”. Να επισπεύσει την επανεκλογή Παυλόπουλου με μεγάλη πλειοψηφία και αμέσως μετά να ζητήσει τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον επανεκλεγέντα Πρόεδρο για να συμφωνήσουμε πάνω στις βασικές γραμμές της εθνικής στρατηγικής απέναντι στην Τουρκία».

Ωστόσο τα «προεδρικά καλλιστεία» συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με την ονοματολογία να κορυφώνεται τις τελευταίες ημέρες μεγαλώντας και το ρήγμα στη ΝΔ.  Πάντως πληροφορίες του Tvxs.gr αναφέρουν πως το «κεφάλαιο» Προκόπης Παυλόπουλος έχει κλείσει για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αν και υπάρχουν πολλοί στο κόμμα, όπως ο Νικήτας Κακλαμάνης, που αναφέρουν, εν είδει προειδοποίησης, πως η μη επανεκλογή Παυλόπουλου «θα είναι μεγάλο πολιτικό λάθος για την παράταξη και τη χώρα», ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να έχει πάρει την απόφασή του.

Σε κάθε περίπτωση η κίνηση του Στ. Πέτσα να αναδημοσιεύσει άρθρο με χλευαστικά σχόλια για τον Προκόπη Παυλόπουλο δεν περνά απαρατήρητη από το «καραμανλικό μπλοκ», στο οποίο ανήκει και ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας.