Ανοιχτο άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη δικαιοσύνη η δικογραφία Παπαγγελόπουλου. 

Ads

Μιλώντας στον real fm, υποστήριξε συγκεκριμένα ότι «η Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης έχει όλες τις αρμοδιότητες του Εισαγγελέα. Μπορεί να κάνει οτιδήποτε κρίνει για να διαμορφώσει άποψη» και πρόσθεσε ότι τρία είναι τα ενδεχόμενα:

  • Να δει το θέμα η επιτροπή και να αποφασίσει να το επιστρέψει αμέσως στη Δικαιοσύνη
  • Να διεξαχθεί έρευνα και μετά να αποφασίσει η Βουλή εάν είναι αρμοδιότητα δική της ή αν πρέπει να γυρίσει στη Δικαιοσύνη, και 
  • Να αποφασίσει, μετά την εξέταση των στοιχείων, ότι είναι δικό της θέμα και να προχωρήσει μέχρι τέλους

Δικαιολογώντας την σύσταση της προανακριτικής ο Στέλιος Πέτσας υποστήριξε ότι η ΝΔ έκανε την πρόταση γιατί φαίνεται να υπάρχουν «σαφείς ενδείξεις για τον κ. Παπαγγελόπουλο». Αντίθετα είπε «δεν φαίνεται αυτή τη στιγμή να έχουμε στη διάθεσή μας στοιχεία που να διαμορφώνουν την ίδια εικόνα που έχουμε για τον κ. Παπαγγελόπουλο και για τον κ. Τσίπρα. Και γι’ αυτό επιλέγουμε να προχωρήσουμε εκεί που υπάρχουν σαφείς ενδείξεις, δηλαδή, στον κ. Παπαγγελόπουλο». 

Εξήγησε ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει η πρόταση για τη σύσταση της Επιτροπής, ενώ αυτή θα συζητηθεί στην Ολομέλεια από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου.

Ads

Τέλος ερωτηθείς για ενδεχόμενη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Σαμαρά πριν το ταξίδι στη Νέα Υόρκη απάντησε «έχουν αρκετά συχνές επαφές, όλο το χρονικό διάστημα και πριν και μετά και δεν θα ήθελα να απομονώνω μία συνάντηση μόνο και μόνο με την υπόθεση Novartis».