Ο Περιφερειάρχης και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ), Γ. Πατούλης, διαχωρίζει τη θέση του από την ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου που εξαπέλυσε επίθεση στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια χαρακτηρίζοντάς τον ανεπαρκή μετά το αδιέξοδο στη συνάντηση για τη συνδρομή των ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ και τις απειλές του υπουργού Υγείας για επιστράτευση. 

Ads

Υπενθυμίζεται πως ο Γιώργος Πατούλης συνόδευε τον Βασίλη Κικίλια στην συνέντευξη Τύπου κατά την οποία ο υπουργός Υγείας είχε ζητήσει τη συνδρομή 200 ιδιωτών ιατρών διαφορετικά θα προχωρούσε σε εισήγηση για επιστράτευση τους. «Ο ΙΣΑ διευκρινίζει ότι το τελευταίο δελτίο τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τον ΠΙΣ, είναι απόφαση του ΔΣ του ΠΙΣ, δεν έχει έγκριση της Ολομέλειας των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων και κατά συνέπεια του ΙΣΑ», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Επίσης ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας αναφέρει πως «ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη των εκπροσώπων των Επιστημονικών Εταιριών Παθολογίας, Γενικής Ιατρικής Πνευμονολογίας και Αναισθησιολογίας, αύριο στις 10π.μ., με θέμα την περαιτέρω ενσωμάτωση των ιδιωτών ιατρών στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Μέχρι αυτή την ώρα 61 ιδιώτες γιατροί μέλη του ΙΣΑ έχουν ανταποκριθεί στην έκκληση του Υπουργείου Υγείας να ενισχύσουν τις δημόσιες δομές. Πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι τα μέλη του Δ.Σ. του ΙΣΑ τίθενται σύσσωμα στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας για να συνδράμουν στην ενίσχυση του ΕΣΥ».

«Καλούμε τον ιατρικό κόσμο σε συσπείρωση. Όλοι μαζί ενωμένοι θα συμβάλλουμε στην αναχαίτιση της πανδημίας και θα σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Αυτή την ώρα η σκέψη όλων μας είναι στους ασθενείς που αγωνίζονται για τη ζωή τους. Η κριτική και η εσωστρέφεια είναι για την επόμενη ημέρα. Πρέπει να επισημανθεί ότι οι ιδιώτες γιατροί το κρίσιμο αυτό διάστημα έχουν προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες κρατώντας ανοιχτά τα ιατρεία τους και στηρίζοντας την ΠΦΥ, που αποτελεί σημαντικό πυλώνα στην υγειονομική θωράκιση ενάντια στην πανδημία. Με ενότητα και ομοψυχία θα δώσουμε τη μάχη για τον ασθενή, τη δημόσια υγεία και την πατρίδα», αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιώργος Πατούλης. 

Ads