Σε κατ’ οίκον περιορισμό με σύστημα ηλεκτρονικής επιτήρησης θα βρίσκεται ο 39χρονος Παραολυμπιονίκης, ο οποίος απολογήθηκε σήμερα για τη δολοφονία του 47χρονου ξενοδόχου στο Μοσχάτο.

Ads

Ο κατηγορούμενος, ιδιοκτήτης πρακτορείου του ΟΠΑΠ, βρέθηκε το πρωί ενώπιον του 14ου τακτικού ανακριτή και επί πέντε ώρες έδωσε την δική του εκδοχή σε όσα του καταλογίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ισχυρισμοί του 39χρονου ήταν αντίθετοι με όσα είπε αμέσως μετά το έγκλημα στις αστυνομικές αρχές.

Έτσι, ενώ αρχικά φαίνεται να είχε υποστηρίξει πως το όπλο με το οποίο έγινε το φονικό ανήκε στο θύμα, τώρα φέρεται να αποδέχθηκε πως του ανήκε και τόνισε πως το χρησιμοποίησε βρισκόμενος σε άμυνα, κάνοντας λόγο για προκλητική παρουσία του θύματος, αναιρώντας τις δικές του προφορικές αναφορές πως αυτό ανήκε στο θύμα και το απέσπασε κατά τη διάρκεια της συμπλοκής τους.     

Ads

«Η ειλικρίνειά του έσπαγε κόκαλα», ήταν το σχόλιο των αστυνομικών που πήραν απολογία από τον 39χρονο παραολυμπιονίκη Βασίλη Τσαγκάρη.

Μάλιστα ήταν αφοπλιστικός στους αστυνομικούς, αφού με απόλυτη ηρεμία περιέγραφε πώς έγινε το περιστατικό έως και τη δολοφονία. Επίσης παραδέχθηκε πως ήταν αυτός που είχε θέσει εκτός λειτουργίας το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης στο πρακτορείο. 

«Εγώ έβγαλα τις κάμερες. Ήξερα ότι θα γινόταν πάλι φασαρία και γι’ αυτό τις έκλεισα. Έτσι σκέφτηκα, έτσι έκανα», είπε στους αστυνομικούς που του πήραν την απολογία.