Ανοιχτό το ενδεχόμενο προανακριτικής επιτροπής για τα θαλασσοδάνεια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των πολιτικών κομμάτων άφησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, μιλώντας στην εκπομπή «Αίθουσα Σύνταξης» της ΕΡΤ.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε η Εξεταστική της Βουλής για τα δάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων, με την Επιτροπή να αναμένεται να παραδώσει το πόρισμα της στον Νίκο Βούτση στις 16 Ιανουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ολοκληρώθηκε η εξεταστική για τα θαλασσοδάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ
Σε… 400 χρόνια θα ξεπληρωθούν τα θαλασσοδάνεια του ΠΑΣΟΚ
Η Τράπεζα Πειραιώς κατήγγειλε τα δάνεια των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
Σόου Θέμου στη Επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια [Βίντεο]
Ο εισαγγελέας ερευνά ξανά τα δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ
Στουρνάρας στην Εξεταστική: Οι ευθύνες του Καραμανλή και τα «ψυχολογικά» του Προβόπουλου
Κουρής στην Εξεταστική: Δεν ήξερα για τα δάνεια του ΑΛΤΕΡ γιατί είμαι… μ@λάκας

Σχολιάζοντας τη διαδικασία της Εξεταστικής Επιτροπής, ο Νίκος Παππάς είπε ότι κατά τις συνεδριάσεις «ακούστηκαν σημεία και τέρατα και τα σημεία και τα τέρατα δεν μένουν κάτω από το χαλί».

Ads

Σε ό,τι αφορά την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών σημείωσε ότι θα προχωρήσει μετά την καθαρογραφή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας. «Ορισμένοι χρησιμοποίησαν την κατοχή εφημερίδας ώστε να κάμπτονται οι κανόνες για να εξασφαλίζουν δάνεια» σημείωσε ο υπουργός στην ΕΡΤ.

Σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες τόνισε ότι δεν βλέπει τον λόγο για μεγάλες καθυστερήσεις στην αδειοδότηση «καθώς η πολιτεία δεν ξεκινάει από το μηδέν», ενώ σχετικά με τους προσωρινούς υπερθεματιστές ανέφερε πως θα επιστραφεί το τίμημα.

«Δεν υπάρχει ούτε η παράταση της νόμιμης λειτουργίας που παρέδιδαν οι κυβερνήσεις στα κανάλια. Υπάρχει το τεκμήριο ότι η υπηρεσία πανελλαδικής εμβέλειας αποτιμάται με συγκεκριμένο ποσό. Το δημόσιο θα διασφαλίσει τα δικαιώματά του» κατέληξε.