«Το MEGA υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει παρά τις ονειρώξεις κάποιων» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ και μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ (Mega), Παναγιώτης Ψυχάρης.

Ads

Κατά την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, η οποία διερευνά την υπόθεση της δανειοδότησης ΜΜΕ και κομμάτων, ο Παναγιώτης Ψυχάρης υποστήριξε ότι η εταιρεία «δεν είναι Μαρινόπουλος» και ήδη βρίσκεται σε μια πορεία για «να βολέψει τα οικονομικά της». 

Η εξέταση του Παναγιώτη Ψυχάρη στην επιτροπή της Βουλής για τα θαλασσοδάνεια: 

Υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι τα δάνεια εξυπηρετούνται και θα ήταν και τυπικά ενήμερα αν οι τράπεζες δεν είχαν μπλοκάρει από τους λογαριασμούς της εταιρείας έσοδα ύψους 25 εκατ. ευρώ. Είπε δε, ότι δεν αποκλείει να υπήρξαν εξωτερικές πιέσεις προς την τράπεζα για να προχωρήσει στην κίνηση αυτή. Εκτίμησε δε, ότι θα γίνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. 

Ερωτηθείς από τον ανεξάρτητο βουλευτή Ν. Νικολόπουλο ποιος θα πληρώσει για τα δάνεια του MEGA, ο Παναγιώτης Ψυχάρης απάντησε: «Τα δάνεια θα τα πληρώσει αυτός που τα πληρώνει μέχρι σήμερα. Το MEGA δεν κλείνει. Θα συνεχίσει να υπάρχει. Μπορεί να είναι η φαντασίωσή σας, η ονείρωξή σας, αλλά δεν κλείνει».

Ads

Όταν ρωτήθηκε από τα μέλη της επιτροπής για το τι θα κάνει το Mega αφού αποκλείστηκε από το διαγωνισμό για τις άδειες, ο Παναγιώτης Ψυχάρης ανέφερε ότι υπάρχουν και άλλες τεχνολογικές δυνατότητες μετάδοσης μέσω Internet, μέσω δορυφόρου, είτε μέσω NOVA, OTE TV κλπ. «Ο ΔΟΛ έχει στις σκέψεις του και το ΒΗΜΑ ΤV. Αλλά να μείνει μεταξύ μας…» ανέφερε μεταξύ άλλων.