Κανένα θέμα δεν τίθεται από το Μέγαρο Μαξίμου για τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή. «Δεν υπάρχει θέμα παραίτησης», διευκρίνιζαν πηγές από το πρωθυπουργικό επιτελείο. 

Οι πληροφορίες για τα περί παραίτησης Κουρουμπλή ξεκίνησαν μετά από συνέντευξη του υπουργού Ναυτιλίας στα «Παραπολιτικά 90,1». Ερωτηθείς για το εάν σκέφτηκε την παραίτηση μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη 2» στη Σαλαμίνα, ο υπουργός Ναυτιλίας απάντησε: «Θέτω εαυτόν πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού».

Αμέσως μετά, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Ναυτιλίας. «Υπάρχουν βαριές ευθύνες και αμείλικτα ερωτήματα» είπε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του και πρόσθεσε: «Ποιος έκρινε ότι το καράβι ήταν αξιόπλοο; Γιατί άργησε αντιδράσει τόσο πολύ ο μηχανισμός; Πως γίνεται να βουλιάζει ένα καράβι σε συνθήκες νηνεμίας; Ο πρωθυπουργός να αποδεχθεί την παραίτηση του κ. Κουρουμπλή». 

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής από την πλευρά του, προχώρησε σε διευκρινίσεις για τη δήλωσή του. 

«Ήταν ένα λογοπαίγνιο που παρερμηνεύτηκε, δεν ξέρω για ποιο λόγο. Είπα ότι κάθε μέρα είναι η παραίτησή μου στη διάθεση του πρωθυπουργού, διότι έχω όλα μου τα χρόνια αγωνιστεί γι' αυτό το δικαίωμα του πρωθυπουργού: δηλαδή να έχει κάθε μέρα τις παραιτήσεις όλων των υπουργών στα χέρια του» τόνισε, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.